Jazztalks en expo in het kader van 35e editie Jazz Middelheim

Dit is een gearchiveerd bericht

12.08.2016

Vandaag gaat in Park Den Brandt in Antwerpen de 35e editie van Jazz Middelheim van start. Naast een sterk muzikaal programma biedt het festival dit jaar ook een reeks Jazztalks en een overzichtstentoonstelling met archiefmateriaal van de voorbije 35 jaar.

Jazztalk over de hedendaagse Belgische jazzscene
Tijdens de jazztalk van zondag 14 augustus nemen Tutu Puoane en Eric Thielemans de hedendaagse Belgische jazzscene onder de loep. De focus zal liggen op nieuwe trends maar ook op de historische en moderne invloeden (niet alleen uit de jazz) die het Belgische muzieklandschap hebben gevormd.

Naast de muzikale invalshoek worden ook onderwerpen besproken waarmee veel startende en professionele muzikanten te maken krijgen: een carrière opbouwen, platen opnemen, omgaan met concertvenues en clubs, muzikale opleidingen enz.

De talk maakt deel uit van een reeks Jazztalks die telkens plaatsvinden voor het eerste concert van elke festivaldag om 14u30 in Park Den Brandt.

Expo 35XJAZZ
Naar aanleiding van de 35e editie van Jazz Middelheim dook de festivalorganisatie in de archieven en vond onontgonnen, ongezien en ongehoord materiaal van de 35 edities. Een unieke collectie kwam naar boven, een ode aan alle medewerkers, muzikanten en bezoekers die, jaar na jaar, het beste van zichzelf gaven. Onder de naam 35XJAZZ werd dit materiaal tentoongesteld op 35 locaties en vier musea – MAS, FOMU, Museum Vleeshuis en M KHA – in Antwerpen.

Op de 35 locaties in de stad hangt een indrukwekkende foto van een jazzlegende zoals Toots Tielemans, Stan Getz, Sarah Vaughan, Dizzy Gillespie en Archie Shepp. Alle 35 foto’s worden nu uitzonderlijk samen tentoongesteld in de INBOX-ruimte van het M HKA, met als kers op de taart een kunstwerk van Joris Van De Moortel, een muzikant en kunstenaar met een hoog rock-‘n-rollgehalte.

De overzichtstentoonstelling in het M KHA is toegankelijk voor het grote publiek van vrijdag 12 augustus, meteen ook de eerste festivaldag van Jazz Middelheim.


Meer informatie
jazzmiddelheim.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Tutu Puoane (muzikant, groep / artiest)
Eric Thielemans (muzikant)
Organisaties:Jazz Middelheim (festival)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws