Muziekorganisaties verenigen zich in nieuw pan-Europees netwerk

Dit is een gearchiveerd bericht

15.06.2016

Tijdens de jaarlijkse MIDEM-muziekconferentie, die begin juni plaatsvond in Cannes, werd het 'European Music Exporter Exchange Network' (EMEE) voorgesteld. Dit nieuwe netwerk schaart twintig Europese muziekorganisaties, waaronder Kunstenpunt (Flanders Arts Institute), formeel achter één gemeenschappelijk doel, nl. een betere verspreiding van Europees repertoire. 

EMEE verenigt organisaties en stakeholders uit verschillende landen en verschillende sectoren van de muziekindustrie. De collectieve missie is het exporteren van muziek en het bevorderen van de circulatie van Europees repertoire. Het netwerk wil een gezamenlijke strategie ontwikkelen om deze doelen te bereiken en om binnen dezelfde context bij te dragen aan de politieke dialogen en processen.

De leden komen al sinds 2014 bijeen op informele basis en hebben zich nu geëngageerd om op structurele wijze met de EC samen te werken om het muziekbeleid voor een betere verspreiding van het Europees repertoire te implementeren. Voortaan zal het EMEE drie keer per jaar samenkomen onder leiding van een door de leden gekozen bestuur. Het bestuur wordt geleid door Anna Hildur Hildibrandsdottir, tevens hoofd van het Scandinavische exportbureau NOMEX. Peter Smidt (manager pop & rock voor BUMA Cultuur en creatief directeur Eurosonic Noorderslag) is vicevoorzitter. Virgo Sillamaa van Music Estonia bekleedt de functie van secretaris.

Hildibrandsdottir: "Muziek blijft een van Europa's meest geprezen culturele en economische verworvenheden en de ontwikkeling van dit netwerk is van enorm belang, zeker nu de steun en benadering van onze sector wordt heroverwogen op EU-niveau."

Neem voor meer info contact op met Anna Hildur Hildibrandsdottir via e-mail of telefonisch via +44 780 116 17 18.

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws