Belgium Booms @ MaMA Festival Parijs

Dit is een gearchiveerd bericht

05.10.2015

Van 14 tot 16 oktober 2015 vormen de wijken Pigalle en Montmartre het fraaie Parijse decor voor een nieuwe editie van het MaMA Festival. MaMA profileert zich als de ontmoetingsplaats voor internationale en vooral Franse muziekprofessionelen.

Het concept van MaMA ligt in dezelfde lijn als Eurosonic Noorderslag (Groningen) of Reeperbahn Festival (Hamburg): een jaarlijkse bijeenkomst van muziekprofessionals (managers, boekingsagenten, platenfirma's, organisatoren, media) die overdag deelnemen aan een conferentie (rondetafelgesprekken, infosessies, workshops) en 's avonds verschillende concerten meepikken van een selectie beloftevolle bands.

Dit jaar werden 5 Belgische bands geselecteerd voor het showcaseprogramma: Vuurwerk, Alice on the Roof, Roscoe, The K. en Nicolas Michaux. Naar goede gewoonte zullen Kunstenpunt en WBM (Wallonie Bruxelles Musiques) aanwezig zijn om onder het gezamenlijke label 'Belgium Booms', de aanwezigheid van de Belgische groepen te ondersteunen.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Music:LX (Luxembourg Export Office). Op 16 oktober organiseren we samen met hen onder de noemer 'Salut Voisins' een netwerkdrink voor de aanwezige muziekprofessionals. Niet alleen met Belgisch bier en Luxemburgse wijn, maar ook (en vooral) met muziek van 3 beloftevolle bands uit BelgiĆ« en Luxemburg. 

Meer info:
http://www.belgiumbooms.be/?project=mama-2015
http://salutvoisins.tumblr.com/

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws