Nieuwe editie Play Festival kijkt over de grenzen met Excite 2015 en BC Vice

Dit is een gearchiveerd bericht

15.09.2015

Play Festival, het indoor clubfestival van Muziekodroom, vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 oktober. Het festival staat naar goede gewoonte garant voor het ontdekken van jonge en vernieuwende bands, daarnaast neemt het dit jaar ook weer deel aan het internationale uitwisselingsproject Excite én maakt het ruimte voor klassieke muziek.

Excite
I.s.m. Poppunt neemt Play dit jaar opnieuw deel aan het internationale uitwisselingsproject Excite, waarvoor ondertussen 8 festivals uit 8 verschillende Europese landen bands afvaardigen. De Belgische bands Byron Bay, Brutus en And They Spoke In Anthems mogen gaan spelen op Spot Festival (Denemarken), Fête de la musique (Luxemburg), Welcome to the Village (Nederland) en Sørveiv Festival (Noorwegen), Play Festival ontvangt het Schotse Miss Irenie Rose, het Nederlandse Yuko Yuko en het Luxemburgse Ice In Your Eyes.
Meer info over Excite vind je hier.

BC Vice
Nieuw dit jaar is het project BC Vice, speciaal voor Play Festival opgezet door B Classic. B-Classic is niet enkel een internationaal festival met klassieke muziek, maar tevens een artistieke broedplaats en laboratorium waarbij samengewerkt wordt volgens een 'pressure cooking' werkwijze en de uitkomsten gepresenteerd worden aan het publiek. Zo zullen tijdens het Play Festival 4 rasmuzikanten die nog nooit eerder samen stonden op een podium een set klassieke muziek spelen.  B-Classic wil op die manier klassieke muziek toegankelijk maken voor een breder publiek. 
Meer info over B-Classic vind je hier.

Meer info over Play Festival: www.playfestival.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Play festival (festival)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws