Uitverkocht boek Belgium - The Vinyl Frontier wordt website

Dit is een gearchiveerd bericht

23.04.2015

Naar aanleiding van Record Store Day 2015 toverde Red Bull Elektropedia het uitverkochte boek Belgium – The Vinyl Frontier om in een website met nieuwe (en oude) portretten van vinylverzamelaars.

Vorig jaar bracht Red Bull Elektropedia op Record Store Day het boek Belgium – The Vinyl Frontier uit op duizend exemplaren. Muziekliefhebber Koen Galle (Studio Brussel) ging ervoor met de gerenommeerde fotograaf Thomas Sweertvaegher langs bij verwoede Belgische vinylverzamelaars als LeFtO (deejay en radiomaker), Stefaan Vandenberghe (beter bekend als Dr. Lektroluv en als oprichter van N.E.W.S Records), Lorin Deforce (deejay en platenwinkeluitbater), Raphael Christophe (deejay), Bart Van Neste (beter bekend als Red D en als gangmaker bij We Play House Recordings), Thierry Steuve (deejay en promotor) en Lars Cosemans (platenwinkeluitbater en galerist).

Het 132 pagina’s tellende hardcover-boek verkocht op anderhalf uur tijd uit.

De vraag naar een tweede druk was groot, maar op die vraag werd nooit ingegaan om geen afbreuk te doen aan de exclusiviteit van het boek. Omdat de reacties echter zo goed waren, werd besloten om Belgium – The Vinyl Frontier om te toveren in een website, met daarop alle originele interviews en foto’s, nooit eerder verschenen foto’s en meteen ook twee nieuwe interviews: Sven Van Hees (deejay en producer) en Ziggy Devriendt (beter bekend als de illustere deejay Nosedrip en als 22tracks-samensteller).

Het komende jaar zullen er geregeld nieuwe interviews én markante vinylnieuwtjes op de website verschijnen.

www.vinylfrontier.be


Verwante items in de databank

Nieuws:Record Store Day 2015 (13.04.2015)
Personen/groepen:Koen Galle
Lefto (groep / artiest)
Dr. Lektroluv (dj)

Terug Meer nieuws