Tracks-ontmoetingsmoment omtrent archief- en collectiezorg

Dit is een gearchiveerd bericht

29.05.2015

Op 23 juni vindt bij BRONKS het tweede TRACKS-ontmoetingsmoment plaats voor kunstenaars, kunstenorganisaties, cultureel erfgoedwerkers en alle andere geïnteresseerden in kunstenerfgoed. Nog meer dan vorig jaar ligt de klemtoon op het delen van ervaringen en kennis over archief- en collectiezorg in de kunstensector.

Sinds 2014 is TRACKS, Toolbox en Richtlijnen voor Archief- en Collectiezorg in de Kunstensector online raadpleegbaar. Aanvullend organiseren de initiatiefnemers van de website regelmatig vormings- en ontmoetingsmomenten.

PACKED vzw, Het Firmament en de andere partners uit het TRACKS-netwerk nodigen kunstenaars en kunstenorganisaties opnieuw uit om aan verschillende tafels, parallel aan elkaar, te vertellen over hun omgang met het eigen archief en/of collectie. Kennis kan gedeeld worden, problemen en tips uitgewisseld en vragen gesteld.

Wat is de meerwaarde van een archief voor een kunstenaar of kunstenorganisatie en haar werking? Hoe kan je als kunstenaar of kunstenorganisatie acties inbouwen je werking? Hoe ga je om met de aangroeiende berg papier, objecten en digitale bestanden? Hoe kunnen deze (her)gebruikt en/of duurzaam bewaard worden? Archiefzorg staat voor vele kunstenorganisaties ingeschreven als subsidievoorwaarde in het Kunstendecreet, maar wat houdt dit concreet in of wat kan de invulling ervan zijn?

Voor ondersteuning en vragen kan je steeds terecht op TRACKS en bij alle organisaties die hieraan meewerken.

Praktisch

    BRONKS, Varkensmarkt 15-17, 1000 Brussel
    23 juni 2015 / 13 - 17u
    5 euro inschrijvingsgeld, te betalen aan het onthaal
    Inschrijven kan voor 17 juni door het invullen van dit formulier.

Voor meer informatie kan je mailen naar sanne@packed.be 

Verwante items in de databank

Organisaties:Packed(1)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws