BEAT UP: niet zomaar een hiphopevenement

Dit is een gearchiveerd bericht

03.03.2015

Sinds eind 2012 staat er in H30, de artistieke werkplek voor jongeren van Cultuurcentrum Mechelen, de opnamestudio ‘Blackbox studio’. Deze studio is het initiatief van 3 Mechelse jongeren, Youssef, Reda en Jalal waarmee zij ook andere jongeren tussen 14 en 30 jaar de kans geven om zelf gemaakte teksten en muziek gratis op te nemen, onder hun technische begeleiding.

Naast muziek opnemen doen de initiatiefnemers van de Blackbox Studio nog meer. Vanuit de wens om hiphop levend te houden in Mechelen stapten ze in 2013 ook in Project wolf, het Mechelse medialab door en voor jongeren. Daar maken ze wekelijks hun eigen radioshow Urbansoundz, waar ze hiphopartiesten binnen en buiten Mechelen uitnodigen. Vanuit hun muzieklabel, Rendayvous Muzik, maken ze nu ook videoclips voor andere jonge hiphopartiesten.

Een andere ambitie die groeide vanuit de opnamestudio was om meer hiphopevents in Mechelen te organiseren. Hier en daar namen ze al kleine initiatieven op een H30 Feest of in Kamikaze club. Nu willen ze het groter aanpakken, op een groter podium in een grotere zaal met meer publiek.

H30 en Cultuurcentrum Mechelen coachen de jongeren op dit moment als programmator en organisator van het hiphopevenement BEAT UP. Een breder netwerk van jongeren wordt betrokken om het evenement extra invulling en steun te geven. Zaterdag 11 april 2015 zal dit experiment door en voor jongeren te beleven zijn in het Cultuurcentrum van Mechelen. 

Meer weten?
www.h30.be

De jongeren zelf aan het woord:
Youssef #Hart30
Jalal en Zakaa #Hart30
voorstelling blackboxstudio en urbansoundz

Verwante items in de databank

Organisaties:H30(2)
CC Mechelen

Trefwoorden: , ,

Terug Meer nieuws