Glimps 2014 donderdag van start!

Dit is een gearchiveerd bericht

10.12.2014

Van donderdag 11 tot zaterdag 13 december wordt voor de vierde keer Glimps georganiseerd, een internationaal showcasefestival in Gent. Behalve een zeventigtal optredens op 9 locaties organiseert Glimps ook een conferentie voor muziekprofessionals met panels, discussies en workshops. Muziekcentrum Vlaanderen ondersteunt de uitnodiging van buitenlandse professionelen.

Tomorrow's Music Now
Glimps brengt je Tomorrow's Music Now: Meer dan 70 nieuwe en opkomende talenten kunnen zich tonen aan het publiek en muziekprofessionelen van over de hele wereld. De toeschouwers banen zich een weg langs de verschillende podia in het hartje van Gent: van kleine clubs, tot gevestigde concertzalen. Glimps focust niet enkel op pop, rock en elektronische muziek. Ook jazz en crossover doen hun duit in het zakje.

Conferentie
Glimps gaat niet enkel over het ontdekken van nieuwe bands. Het festival wil ook de horizonten van muziekprofessionals verbreden. Los van de vele concerten, organiseert Glimps daarom ook een interessante muziekconferentie. Dit houdt in dat er tal van panels, discussies en workshops op touw worden gezet. De conferentie focust op thema's die relevant zijn voor de hedendaagse muzieksector, en voor de voortdurende veranderingen die die sector ondergaat. Zo wordt op donderdag in Trefpunt het samenwerkingsproject 'Meet The Belgians' voorgesteld, is er op vrijdag in de Handelsbeurs een debat over alternatieve financiering en op zaterdag een keynote speech van Ted Gioia rond het thema 'How the music died... And how we can bring it back to life'. Vrijdag rijkt Poppunt haar jaarlijkse Popthesisprijs uit, eveneens in de Handelsbeurs.

Het hele programma van de conferentie vind je hier.

www.glimpsgent.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Glimps (festival)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws