Tracks: Toolbox voor erfgoedzorg in de Kunsten

Dit is een gearchiveerd bericht

21.05.2014

Zorg dragen voor je eigen archief en collectie is een uitdaging voor velen, niet het minst omdat het verplicht wordt door het Kunstendecreet. Maar ook wie niet gesubsidieerd wordt - professionelen of amateurs - stelt zich vragen als: hoe bewaar je alles en wat moet je bewaren? Waar begin je eerst? En vooral: waarom zou ik zorg dragen voor mijn archief en collectie(s)?

Daarom stelt Packed vzw, in samenwerking met Het Firmament, de 'Toolbox en Richtlijnen voor Archief- en Collectiezorg in de Kunstensector (TRACKS)' voor. De kunsten- en cultureel-erfgoedsector worden van harte uitgenodigd op 18 juni in de Brusselse Beursschouwburg. Deze online toolbox biedt kunstenaars en kunstenorganisaties praktische hulpmiddelen aan om de zorg voor het eigen archief en collectie(s) op een eenvoudige en efficiënte manier aan te pakken.

Tijdens deze namiddag vertellen een aantal kunstenaars en kunstenorganisaties over hun ervaringen met het archief en/of collectie(s). Deze verhalen bieden inspiratie om zelf aan de slag te gaan en nodigen uit om ervaringen en ideeën met collega’s te delen.

In afwachting van een nieuwe minister van Cultuur wordt ook gestart met een gesprek over de toekomst van het kunstenerfgoed.

Praktisch
Inschrijven voor 02/06
Klik hier voor het programma en om je in te schrijven (via Eventbrite)
Voor meer informatie kan je mailen naar sanne@packed.be
Datum: 18 juni 2014, vanaf 13u.
Locatie: Beursschouwburg, Auguste Ortsstraat, 1000 Brussel
Een routebeschrijving vind je op de website van de Beursschouwburg

Over TRACKS
TRACKS is een online toolbox van Packed vzw. Het is onderdeel van het project 'Erfgoedzorg in de kunstensector', een samenwerking met Het Firmament, Resonant, CVAa, BAM, VTi, FARO, Archiefbank Vlaanderen, Forum voor Amateurkunsten en het Agentschap Kunsten en Erfgoed. Ook de culturele archieven en de musea voor hedendaagse kunst droegen bij aan de realisatie van de toolbox.

Neem alvast een kijkje op www.projecttracks.be en laat Packed vzw weten wat je ervan vindt op info@packed.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Packed(1)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws