Sven Van de Voorde laureaat SWUK

Dit is een gearchiveerd bericht

25.02.2014

Na de vorige laureaten, Liebrecht Vanbeckevoort (2010), Anneleen Lenaerts (2011), Stephanie Proot (2012) en Korneel Bernolet (2013) koos de Raad van bestuur van de vzw SWUK-Vlaanderen (Sociale werken van de uitvoerende kunstenaars Vlaanderen) dit jaar de klarinetspeler Sven Van de Voorde tot laureaat.

Klarinettist Sven Van De Voorde (°1988) begon zijn muzikale loopbaan in de Stedelijke Academie voor Muziek te Waregem bij Annick Engelaere. Hij vatte zijn hogere studies aan bij Eddy Vanoosthuyse in het conservatorium van Gent en momenteel volgt hij een Masteropleiding aan de Sibelius Academy in Helsinki bij Olli Leppäniemi, Harri Mäki en Kari Kriikku. Naast klarinettist is Sven ook een begenadigd accordeonist. Hij studeerde accordeon bij Frederik Caelen in Waregem en daarna bij Philippe Thuriot en Tuur Florizoone in het conservatorium van Gent.


Sven won de 2e prijs in de ‘Citta di Carlino International Clarinet Competition’ in 2011 en werd finalist van de ‘International Mercadante Competition’ en van de International Clarinet Competition’ in Carpi. Hij werd geselecteerd uit meer dan 200 kandidaten voor de ‘International Nielsen Competition 2013’ en voor de ‘International Debussy Competition 2014’ in Parijs. Op nationaal vlak behaalde hij een eerste prijs in Belfius Classics voor zowel klarinet, accordeon als kamermuziek. 

Als orkestmuzikant loopt Sven momenteel stage bij het Finse Radio Orkest en de Tapiola Sinfonietta. Verder speelde hij talrijke producties met het Deense Radio Orkest, Lahti Symphony, Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen.

Dank zij deze onderscheiding werd de realisatie van een eerste cd mogelijk.
Op deze cd brengt hij samen met het nieuwe ensemble Tetragonist het "Quatuor pour la fin du Temps " van Olivier Messiaen.
Op de cd komt ook de compositieopdracht voor die de vzw SWUK-Vlaanderen vzw aan Mathias Coppens gaf, samen met werken van enkele andere componisten.

De toegang is gratis, doch men vraagt te reserveren op de website van de organisatie: www.swuk.be  waar alle verder informatie kan op gevonden worden

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Sven Van De Voorde (muzikant)
Organisaties:SWUK-Vlaanderen vzw (fonds / mecenaat)

Terug Meer nieuws