Studiedag Manifestaties & Evenementen

Dit is een gearchiveerd bericht

05.02.2014

Naar jaarlijkse traditie organiseert Khis vzw op 25 maart een studiedag Manifestaties en Evenementen in Flanders Expo, Gent.

Sinds 2005 groeide het dancefestival Tomorrowland uit tot een unieke ambassadeur, uniek in alle opzichten, aspecten en facetten. Afgelopen zomer kreeg dit unieke evenement er een 'big brother' bij in de Verenigde Staten nl. Tomorrow World. Sinds de Wet van 16 februari 2006 op Nood- en Interventieplannen is elke gemeente verplicht een veiligheidscel op te richten die bevoegd is voor de coördinatie. A.d.h.v. de praktijkcase Tomorrowland ontleden we de multidisciplinaire werking van de veiligheidscel en CP-OPS. Deze case geldt ongetwijfeld als een inspiratiebron voor vele gemeenten.

De laatste 10 jaar worden er steeds meer (grote) evenementen georganiseerd. De ontwikkeling in deze branche gaat ontzettend snel, ondanks het feit dat de evenementensector nog relatief jong is . Door verschillende ongelukken en incidenten is evenementenveiligheid een belangrijk agendapunt geworden. Gerard Van Duykeren groeide uit tot een internationale topexpert op het vlak van crowdmanagement en risico-analyse.

Festivalcampings zijn uitgegroeid tot heuse dorpen. Voldoen aan de strengste veiligheidsnormen is hierbij een absolute vereiste. Geert Naudts, verantwoordelijk voor jaarlijks meer dan 60 festivalcampings in Vlaanderen en Nederland, bouwde een unieke expertise op in de organisatie van een festivalcamping. Wat zijn de belangrijkste valkuilen?

Praktisch
Dinsdag 25 maart 2014, 9u-17u
Doelgroep: Voor alle burgemeesters, schepenen van feesten en cultuur, ambtenaren veiligheid, evenementen,noodplanning,cultuur,milieu,…, private organisatoren, politiekorpsen, brandweer, medische hulpdiensten,... op federaal, gewestelijk en lokaal niveau.
Locatie: Flanders Expo (Maaltekouter 1, 9051 Gent)

Inschrijven kan via deze link.

www.khis.be

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws