Oproep kunstenfestival ENTER 2015

Dit is een gearchiveerd bericht

09.01.2014

Sinds enkele jaren organiseert het sociaal-artistieke werkveld het multidisciplinaire kunstenfestival ENTER. Dit festival focust op actieve kunst- en cultuurparticipatie van diverse burgers in de samenleving. Het ENTER festival neemt tijdelijk een stad in en toont producties zowel op de kleine verdoken plekken van de stad als in de grote cultuurhuizen. Tegelijk wil het festival in de stad een dynamiek op gang brengen die kunst- en cultuurinstellingen, welzijnsorganisaties, buurtwerkingen, scholen, jeugdhuizen… in de stad uitdaagt om na te denken over de relatie tussen kunst en maatschappij.

De derde editie van ENTER gaat door in Antwerpen van 23 tot 26 april 2015,  eventueel uitgebreid met een weekend ervoor of erna.
Voor deze editie zijn de curatoren op zoek naar:

•    Bestaande sociaal-artistieke creaties of creaties van gezelschappen of kunstenaars die expliciet bruggen slaan met de samenleving. Alle disciplines zijn welkom.
•    Ideeën van burgers, kunstenaars of organisaties die een andere kijk geven op de sociale realiteit in Antwerpen en kunnen leiden tot nieuwe sociaal-artistieke creaties in het kader van ENTER 2015.
•    Ideeën om actieve interactie en ontmoeting tussen publiek, spelers en makers tijdens het festival mogelijk te maken.
•    Interessante locaties, zowel in het centrum van Antwerpen als in de randgebieden.

DEADLINE 20 JANUARI 2014

Aanmelden kan tot 20 januari 2014 per mail naar info@enterfestival.be.
In het geval van bestaande of lopende creaties, gelieve zoveel mogelijk informatie (artistieke en technische beschrijving, beeldmateriaal, kostprijs…) en een contactpersoon door te geven.
Alle inzendingen krijgen feedback ten laatste op 30 april 2014. Het definitieve programma is bekend op 15 augustus 2014.

Bij vragen over deze oproep kan u contact opnemen met An Van den Bergh van Dēmos vzw: telefonisch 02/204 07 01 of per mail info@enterfestival.be.

Trefwoorden: , ,

Terug Meer nieuws