Lezing & debat: Kunstinstituties in een vlakke wereld

Dit is een gearchiveerd bericht

16.09.2013

Naar aanleiding van het boek ‘Institutional Attitudes’ onder redactie van Pascal Gielen organiseren Vlaams-Nederlands huis deBuren en het steunpunt voor beeldende kunst BAM op 4 oktober a.s. een debat over de rol, betekenis en positie van het kunstinstituut. Deelnemers zijn Aviel Cahn, Bart De Baere, Stefaan De Clerck, Chris Dercon, Gerald Raunig en Mieke Van Hecke.

De kernvraag luidt: kunnen de klassieke kunstinstituties zoals musea, opera of repertoiretheater, die een belangrijke rol speelden in het bepalen en laten wortelen van een canon, hun 'verticale' of verdiepende rol spelen in een mondiale netwerkwereld die almaar vlakker ofwel 'horizontaler' wordt?  

Programma:
Lezingen door Bart De Baere (M HKA), Gerald Raunig (eipcp - European Institute for Progressive Cultural Policies, Wenen) en Stefaan De Clerck (politicus voor CD&V)

Debat met Chris Dercon (Tate Modern, Londen), Mieke Van Hecke (Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs) en Aviel Cahn (Vlaamse Opera). Moderator is Ward Daenen.

Praktische info:
Vrijdag 4 oktober 2013 van 14u tot 17u
Locatie: Vlaams-Nederlands huis deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel
Gratis toegang
Voertaal is Nederlands behalve de lezing van Gerald Raunig (Engels).
Een organisatie van BAM (Vlaams steunpunt voor beeldende kunst) en Vlaams-Nederlands huis deBuren i.s.m. M HKA, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Kunst en Maatschappij Rijksuniversiteit Groningen
Reserveren is aangeraden via www.deburen.eu/nl/programma/detail/institutional-attitudes

Verwante items in de databank

Organisaties:BAM (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws