Projectoproep: High Five 2014

Canvas zkt. partners

Dit is een gearchiveerd bericht

27.06.2013

Canvas werkt aan een vervolg op de succesvolle Canvascollectie: High Five 2014 (werktitel). De zender tekende de algemene contouren van dit nieuwe talentmobiliserende project af en is op zoek naar partner-kunstenorganisaties die dit open concept enthousiast willen invullen.

Canvas wil opnieuw de schijnwerpers richten op onbekend talent. Deze keer niet alleen op beloftevolle beeldende kunstenaars, maar op een mix van scheppende kunstenaars en ontwerpers die actueel, innovatief werk maken; theatermakers, componisten, cineasten, schrijvers, designers, e.a.
Waar de Canvascollectie zich beperkte tot selecteren en tonen, wil HIGH FIVE 2014 nu ook focussen op transdisciplinaire co-creatie. Talent uit verschillende disciplines gaat op diverse locaties in Vlaanderen en Brussel samen aan de slag, al dan niet onder begeleiding van professionele kunstenaars, ontwerpers of curatoren. Het co-creëren resulteert in artistieke projecten met groot publieksbereik: een installatie in de openbare ruimte, een pop-up tentoonstelling in een leeg pand, een parade door de stad, een uniek kunstenfeest,...

Welke partners en projecten zoekt Canvas?
Canvas is op zoek naar 5 à 7 partners of partnerconstructies die regionaal talentmobiliserende projecten organiseren. De partners bedenken het concept van de co-creatie en gaan in functie daarvan op zoek naar talent. Ze bepalen zelf op welke disciplines ze focussen en of ze de hulp inroepen van coachende professionals. Ze schrijven een open oproep uit die nationaal verspreid wordt via spotjes op Canvas (november 2013). Vervolgens selecteren de partners de meest geschikte kunstenaars en/of ontwerpers die samen gaan creëren. De groep makers werkt naar een finaliteit toe die een breed publiek kan aanspreken.

Onze toekomstige partners in dit project zijn dynamische kunstenorganisaties die individueel of in samenwerking met andere organisaties, een origineel project bedenken of een bestaand project aanpassen aan het algemene concept van HIGH FIVE 2014. Ze staan in voor de uitwerking en financiering van het project.

Wat biedt en doet Canvas?
Canvas wil het geselecteerde talent en zijn partners in het licht zetten. Aan de hand van de open calls biedt Canvas een breed platform voor het spotten van talent. Canvas zal ook inzetten op een grootschalige communicatiecampagne, eventueel i.s.m. andere mediapartners, zowel voor de open oproep als voor de finale publieksmomenten en de televisiereeks. HIGH FIVE 2014 wil Vlaanderen en Brussel als artistieke hubs tonen waar kunstenorganisaties en kunstenaars/ontwerpers op hoog niveau en innovatief bezig zijn.

Canvas maakt uiteraard en bovenal televisie van dit project. Het format van de tv-programma's staat nog niet vast. Eens de projecten gekend, gaan de programmamakers van het VRT-productiehuis aan de slag in wisselwerking met de artistieke partners. De reeks zal eind 2014 te zien zijn op Canvas in primetime.

Canvas stelt een coördinator aan die het hele project in goede banen leidt. De coördinator wordt de centrale gesprekspartner voor alle partijen.

Hoe kan u een project indienen?
Via deze link (pdf) vindt u een uitgebreide projectnota over HIGH FIVE 2014. De tekst omschrijft in detail het algemene concept van het project in een aantal krachtlijnen. Uw voorstel dient te beantwoorden aan deze krijtlijnen. Gebruik het formulier via deze link (docx) om uw project in te dienen. Stuur het ingevulde formulier voor 16 september 2013 naar amaryllis.jacobs@ideaconsult.be. Geselecteerde organisaties worden uitgenodigd hun project live te presenteren tijdens een ontmoeting op vrijdag 27 september.

Indien u vragen hebt of een idee wil aftoetsen, kan dat. Canvas stelde IDEA Consult aan om het opstarten van dit project te begeleiden, geïnteresseerde organisaties te informeren en desgewenst tussentijdse feedback te geven. U kan tijdens de zomermaanden uw concept bespreken met Toon Berckmoes of Amaryllis Jacobs.

toon.berckmoes@ideaconsult.be / T 0472 443 786
amaryllis.jacobs@ideaconsult.be / T 0494 787 290

Verwante items in de databank

Organisaties:Canvas (televisiezender)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws