VersSAP: Infosessie sociaal-artistiek werk Kunstendecreet

Dit is een gearchiveerd bericht

23.04.2013

Op dinsdag 21 mei organiseert Dēmos een infosessie voor alle organisaties en indidivuele kunstenaars die op een sociaal-artistiek project broeden en hiervoor middelen willen aanvragen binnen het Kunstendecreet.


Context
Het Vlaamse Kunstendecreet ondersteunt het professionele kunstenveld, concreet kunstenaars en organisaties werkzaam in één van de volgende sectoren of mengvormen daarvan: theater, muziektheater, dans, kunstencentra, werkplaatsen, kunsteducatie, muziek, audiovisuele kunsten, sociaal-artistiek, architectuur, vormgeving, beeldende kunsten, en nieuwe media.

De volgende deadlines zijn:

    1/9/2013 - projectsubsidies aan individuele kunstenaars
    15/9/2013 - projectsubsidies aan organisaties (project start vanaf 1/1/2014)
    1/12/2013 - meerjarige subsidies aan organisaties voor de periode 2015-2016

Programma en gasten
09u30 – Onthaal met koffie


09u45 – Inleiding door An Van den Bergh (Dēmos vzw)


09u50 – De ervaring   

Cie Tartaren is een buurtgericht sociaal-artistiek theatergezelschap in de Ridderbuurt in Leuven dat momenteel als 2-jarige werking is gesubsidieerd. Artistiek leider Wim Oris stelt de werking voor en komt vertellen over hun ervaringen met het Kunstendecreet.
Caroline Rottier is actrice en regisseur en heeft ervaring met verschillende inclusieve dans- en theatervoorstellingen. Ze doet een warme oproep voor een nog te weinig gekende mogelijkheid binnen het sociaal-artistieke werkveld, de projectsubsidie voor individuele kunstenaars.

10u20 – Basic info

Peter Hinoul van het Agentschap Kunsten en Erfgoed leidt je door het zakelijke landschap van het Kunstendecreet en de concrete administratieve stappen die je moet zetten om een sociaal-artistiek project in te dienen.
Marleen Platteau, voorzitster van de beoordelingscommissie sociaal-artistiek geeft toelichting bij de inhoudelijke beoordelingscriteria van een project.

11u00 – Pauze


11u15 – Individuele feedback

Wie wenst kan na de pauze een individueel gesprek aanvragen om feedback te krijgen op voorlopige ideeën voor een projectvoorstel. An Van den Bergh, stafmedewerker sociaal-artisitek werk bij Dēmos, en enkele mensen uit het werkveld helpen je graag verder.

Datum: dinsdag 21 mei 2013
Start-stop: 9:30 tot 11:00 met aansluitend de mogelijkheid tot individuele feedback
Adres: Pianofabriek (zaal Casablanca), Rue du Fort 35 - 1060 Saint-Gilles (wegbeschrijving)
Prijs: gratis
Voor wie: Iedereen die op zoek is naar middelen voor een sociaal-artistiek project of werking
Inschrijven: enkel online, via het formulier onderaan deze pagina

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws