Vacature bij Packed vzw - Expertisecentrum Digitaal Erfgoed

Dit is een gearchiveerd bericht

07.03.2013

PACKED vzw is het expertisecentrum voor digitaal cultureel erfgoed dat structureel wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap. De vzw zoekt momenteel een projectmedewerker (m/v).

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden
De projectmedewerker is, in samenwerking met de andere leden van het PACKED-team, verantwoordelijk voor de uitvoering van het project ‘Erfgoedzorg in de kunstensector’ dat de kunstensector sensibiliseert omtrent duurzaamheid en preservering in de processen van creatie, ontsluiting en presentatie. Hij/zij rapporteert aan de PACKED-coördinator en de stuurgroep van het project.

De belangrijkste taken van de projectmedewerker zijn:
1. Op basis van een terreinverkenning (en overleg tussen de kunstensector en cultureel-erfgoedsector) vastleggen wat organisaties in de kunstensector dienen te verstaan onder ‘zorg dragen voor het eigen archief’ (zowel analoog als digitaal).
2. Op basis van deze bepaling richtlijnen en tools bijeenbrengen in een online toolbox (zie ook www.projectcest.be) die de kunstensector ondersteunt bij haar ‘zorgplicht voor het eigen archief’.
3. Een roadmap opstellen die een traject vastlegt voor verdere sensibilisering van de kunstensector en een verdere uitbouw van de dienstverlening naar de kunstensector voor de zorg voor het eigen archief;
4. In samenwerking met een netwerk van kunsten- en erfgoedorganisaties de resultaten van het project verspreiden in de kunstensector (alsook de cultureel-erfgoedsector), en sensibiliseren omtrent duurzaamheid.

Kennis en ervaring
-    een goede kennis van de ruime kunstensector in Vlaanderen en Brussel;
-    kennis van archiefzorg;
-    ervaring met projectmanagement;
-    een goede kennis van algemene kantoorsoftware;
-    noties van websitebeheer;
-    meertaligheid (NL-ENG-FR).

Andere competenties
-    situaties kunnen analyseren en op een beknopte en heldere manier kunnen communiceren;
-    zelfstandig en planmatig kunnen werken;
-    in een team kunnen functioneren;
-    een doelgerichte en resultaatgerichte aanpak hanteren;
-    beschikken over zeer goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
-    medewerkers in het kunsten- en erfgoedveld enthousiast kunnen maken voor de uitdagingen m.b.t. erfgoedzorg in het kunstenveld;
-    klantgericht en luisterbereid zijn;
-    initiatieven durven nemen;
-    kunnen motiveren en aansturen van externe deskundigen.

Bijzondere vereisten
-    een diploma hoger onderwijs: 'Master in de archivistiek / erfgoed- en hedendaags documentbeheer' strekt daarbij tot aanbeveling;
-    werkervaring in de ruime kunsten- of erfgoedsector, in een functie die relevant is voor het project;
-    een snelle indiensttreding;
-    een gevoeligheid voor culturele diversiteit en internationale werking;
-    een bereidheid om in Brussel (Sint-Jans Molenbeek) te werken;
-    een bereidheid om zich te verplaatsen in Vlaanderen en Brussel.

Aanbod
-    een voltijdse tewerkstelling in een klein maar gemotiveerd team;
-    de mogelijkheid tot onmiddellijke indiensttreding;
-    een vergoeding volgens de afspraken in het Paritair Comité van de socio-culturele sector (PC 329.01), maaltijdcheques en een terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer;
-    een arbeidsovereenkomst van één jaar; een verlenging is mede afhankelijk van de rol die PACKED vzw als expertisecentrum digitaal erfgoed in de toekomst kan opnemen ten dienste van de kunstensector.

Hoe solliciteren?
Stuur uw kandidatuur (een CV met een gemotiveerd schrijven) per e-mail naar Rony Vissers, coördinator PACKED vzw via rony@packed.be. Deadline van de inzendingen is vrijdag 22 maart 2013.

PACKED vzw selecteert kandidaten op basis van hun competenties en maakt geen onderscheid op basis van hun leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap of nationaliteit.

Meer informatie over PACKED vzw vindt u op www.packed.be. Andere websites van PACKED vzw zijn www.projectcest.be, www.scart.be en www.dca-project.eu. Voor aanvullende informatie over de projecten of deze vacatures, kunt u ons ook bellen op 02/217.14.05.

Verwante items in de databank

Organisaties:Packed (bibliotheek, archief, studiecentrum)

Terug Meer nieuws