Vlaanderen en Franse Gemeenschap sluiten Cultureel Samenwerkingsakkoord

Dit is een gearchiveerd bericht

07.12.2012

Vlaams minister van Cultuur Schauvliege en haar collega-minister van de Franse Gemeenschap Fadila Laanan hebben vandaag een Cultureel Samenwerkingsakkoord afgesloten. Op het terrein werken sommige organisaties uit beide gemeenschappen al structureel samen maar de nood aan een officieel en formeel cultureel samenwerkingsakkoord was hoog.

Het Culturele Samenwerkingsakkoord komt tegemoet aan reƫle operationele en praktische noden in de cultuursector. Vandaar dat minister Schauvliege en minister Laanan het kaderakkoord onmiddellijk in de praktijk omzetten en de overeenkomst invullen met specifieke voorstellen tot uitvoering. Zo willen de Vlaamse en Franse Gemeenschap onder meer streven naar gemeenschappelijke standpunten ten aanzien van derden (federale staat, de Duitstalige gemeenschap, internationale organisaties e.a.), stages en uitwisselingen in de cultuursector stimuleren, de deelname aan elkaars cultuuraanbod verhogen en de administratieve uitwisseling versterken.

De culturele samenwerking die niet raakt aan de bevoegdheidsverdeling zoals bepaald in de bijzondere wet van 8 augustus 1980, wordt structureel verankerd in overleg- en adviesorganen. Beide gemeenschappen richten een gedeeld platform op, samengesteld uit vertegenwoordigers van beide partijen, dat de algemene uitvoering van het cultureel samenwerkingsakkoord zal verzorgen. Het platform heeft als opdracht adviezen en voorstellen te formuleren over concrete samenwerkingsprojecten, regelmatig overleg te organiseren en gemeenschappelijke standpunten te formuleren. 

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Cultuur steekt taalgrens over (10.12.2012)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws