Young Audiences Music Award voor Zonzo Cie

Dit is een gearchiveerd bericht

06.11.2012

De winnaar van de 4de editie van de internationale Young Audiences Music Award (YAMA) is ZONZO Compagnie, dat met de productie 'Listen to the Silence - A journey with John Cage' deze internationale prijs in de wacht sleept.

De YAMA award is een initiatief  Jeunesses Musicales International (JMI) dat hiermee wereldwijd  de meeste creatieve en innovatieve  muziekproductie voor een jong publiek wil bekronen.

De jury over Listen to the Silence:
"Een originele, creatieve soundscape binnen een spannende en interactieve voorstelling die verder gaat dan alleen maar "de verkoop van muziek voor het plezier".  Listen to the Silence is een zeer innovatieve benadering van het ontdekken van de hedendaagse muziek en de werken van John Cage, waarbij het jonge publiek bewust wordt gemaakt van het belang van geluiden.”
De prijsuitreiking vond plaats door op 3 november op de vooravond van het Big Bang Festival in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Dit jaar werden uit een totaal van 50 inzendingen uit 22 landen, 8 producties genomineerd voor de prijs "productie van het jaar" en voor de "publieksprijs", waarvoor online kon worden gestemd. Listen to the Silence – A journey with John Cage, ging aan de haal met de prijs voor 'productie van het jaar'!"

Meer info over deze productie:
Tijdens Listen to the silence nemen een pianist en een acteur je mee naar de fascinerende wereld van de Amerikaanse componist John Cage. Zijn open en avontuurlijke benadering van de muziek is het vertrekpunt van deze intense en bij momenten hilarische voorstelling. Het ene moment luister je naar een concert, dan weer sta je in een muzikaal laboratorium waarin een antwoord gezocht wordt op vragen als: wanneer worden geluiden muziek? Kan muziek ook toevallig ontstaan? En is stilte ook muziek?

Listen to the silence is een interactief concert waarvoor Wouter Van Looy, artistiek leider van Zonzo Compagnie,  een samenwerking aanging met de Italiaanse multimedia artieste Letizia Renzini.  In hun concept neemt het publiek actief deel aan een avontuurlijke muzikale verkenningstocht. Luisteren wordt afgewisseld met actief onderzoek en creatie. Een ode aan John Cage, die in 2012 zijn 100e verjaardag zou hebben gevierd. 

Regie: Letizia Renzini & Wouter Van Looy
Video: Letizia Renzini
Decor: Wouter Van Looy
Acteur: Tjyying Liu
Piano: Jeroen Malaise
Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met BigBang Festival, Muziektheater Transparant, De Werf, Rataplan en Acht Brücken (Keulen).

Zonzo Compagnie treedt hiermee in de voetsporen van Jeugd en Muziek en Transparant, die in 2008 deze prijs wonnen met de productie 'Feedback'.

Verwante items in de databank

Organisaties:Zonzo Compagnie (muziekorganisaties, muziekeducatieve organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws