Eco-Milow

Dit is een gearchiveerd bericht

08.10.2012

De promotie van Milow's jongste live-album From North to South Live krijgt een groen kleurtje. Twee ecologische organisaties, Join The Pipe en WeForest mogen dit najaar een graantje meepikken van Milow's ticket- en platenverkoop.

Na de grootste tournee uit zijn carrière keert Milow dit najaar terug naar zijn roots. Om de release van zijn tweede live-cd From North to South (Live) te vieren, kiest Milow voor een beperkt aantal unplugged concerten in intieme zalen in Europa. Daarbij maakt de jonge Leuvenaar van de gelegenheid gebruik om samen te werken met twee milieubewuste organisaties.

Join the Pipe is een non-profit organisatie die het drinken van leidingwater wil promoten (om duur flessenwater overbodig te maken) en tegelijk streeft naar een eerlijke verdeling van vers drinkwater in ontwikkelingslanden. Tijdens de najaarsconcerten van Milow zullen er speciale Join the Pipe waterflessen verkocht worden, waarbij alle opbrengsten gebruikt zullen worden voor het financieren van 1 of meerdere drinkwaterpompen in een ontwikkelingsland.

Daarnaast engageert Milow zich ertoe om voor elk verkocht concertticket van de Europese najaarstournee én voor elk fysiek verkocht exemplaar van het nieuwe live album een boom te (laten) planten. Daarvoor wordt samengewerkt met de organisatie WeForest, met als doel een zo hoog mogelijk aantal te halen tegen eind december. Vanaf eind oktober zal je op de website van Milow dagelijks het bos kunnen zien aangroeien.

Meer details op de nieuwe mini-website milow.com/sustainable.

Het is overigens niet de eerste keer dat Milow zich van zijn meest geëngageerde kant toont: met 'Food Drive' zamelde hij vorig najaar voedsel in voor de Voedselbanken in België, en zijn jongste studio-album North and South werd uitgebracht in een FSC-gecertifieerd cd-doosje.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Milow (artiest / groep)
Releases:From North to South Live

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws