Conferentie: Culture in Motion

Dit is een gearchiveerd bericht

20.09.2012

Op 15, 16 en 17 oktober organiseert de Europese Commissie een reeks van evenementen onder de noemer 'Culture in Motion' conferentie in 'The Egg' te Brussel.

Op 15 oktober, parallel aan een gesloten kick-off meeting van het Uitvoerend Agentschap met de projectleiders van de nieuw geselecteerde culturele samenwerkingsprojecten, brengt de Europese Commissie de bijzondere actie 'Europese Culturele Hoofdsteden' Luik 1.3.7 van het Cultuurprogramma onder de aandacht om een internationale uitwisseling van praktijken tussen gewezen, huidige en toekomstige hoofdsteden aan te moedigen.

De titel 'Europese Culturele Hoofdstad' wordt jaarlijks uitgereikt door de Europese Commissie aan twee steden in Europa. Gedurende dat jaar promoten deze steden zichzelf onder meer met een uitgebreid cultureel programma, als levend bewijs van de rijkdom en diversiteit van de Europese culturen. Gestart in 1985, is het initiatief uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en spraakmakende culturele evenementen in Europa.

Tip: De aandacht en het grote publieksbereik dat de culturele hoofdstad van een land telkens genereert, kan ook aangewend worden in de promotie van uw Europees samenwerkingsproject, door bijvoorbeeld aan te sluiten bij bepaalde publiciteitscampagnes, bepaalde evenementen of met partners uit betreffend geselecteerd land.

Voor meer informatie over de Europese Culturele hoofdsteden: Klik hier.
Op 16 en 17 oktober volgt de conferentie over "Europees publieksbereik: 2020 en daarna", met tot slot een informatieve sessie over de toekomst van het Creatief Europa programma.
In het voorstel voor het nieuwe subsidieprogramma Creative Europe (2014-2020) ligt een belangrijke focus op ‘participatie’ en  het ontwikkelen van een nieuw en breder publiek voor Europese culturele werken. De Europese Commissie  wil met deze meeting goede praktijkvoorbeelden en ervaringen uitwisselen. Culturele organisaties vertellen hoe zij een nieuw publiek bereiken en hoe ze bestaand publiek op lange termijn behouden.

De conferentie bestaat uit drie onderdelen waarvoor apart kan worden ingeschreven. Inschrijven is gratis, deadline is 28 september 2012.

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws