Nieuwe subsidies voor Resonant

Dit is een gearchiveerd bericht

14.09.2012

Expertisecentrum voor muzikaal erfgoed Resonant kan ook in de beleidsperiode 2013-2016 rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid.

Op voordracht van Vlaams minister Joke Schauvliege keurde de Vlaamse Regering de subsidiƫring goed van Resonant vzw als landelijk expertisecentrum voor muzikaal erfgoed in Vlaanderen. Er wordt een jaarlijkse subsidie toegekend van 315.000 euro voor de beleidsperiode 2013-2016.

Landelijke expertisecentra zijn dienstverlenende cultureel-erfgoedorganisaties die zich inzetten om rond een bepaalde erfgoedspecialisatie of rond een bepaald thema organisaties of individuen te ondersteunen en internationale expertise te verspreiden in Vlaanderen. De doorstroming van kennis en expertise staat centraal. Ze staan ten dienste van zowel cultureel-erfgoedorganisaties als cultureel-erfgoedbeheerders die de zorg voor het cultureel erfgoed niet als kerntaak hebben.

Muzikaal erfgoed staat als prioritair thema in het Vlaams Regeerakkoord 2009-2014. De ondersteuning van Resonant vzw draagt bij tot de verdere ontwikkeling van de zorg voor het muzikaal erfgoed. Ook het ontsluiten van het muzikaal erfgoed voor een breed publiek moet bevorderd worden.

Minister Schauvliege: "Ik verhoog de subsidie van Resonant met 30.000 euro ten opzichte van de vorige beleidsperiode. Daarmee kom ik onder andere tegemoet aan de Muziekresolutie van het Vlaams Parlement waarin de parlementsleden extra aandacht vragen voor ons muzikaal erfgoed."

Meer informatie over Resonant vind je hier.

Verwante items in de databank

Organisaties:Resonant (bibliotheek, archief, studiecentrum)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws