Nieuwe deadlines en procedures Europese cultuursubsidies

Dit is een gearchiveerd bericht

24.08.2012

Om de participatie aan het Europese Cultuurprogramma te verhogen worden de nieuwe financiële voorschriften en regels voor subsidieaanvragen vervroegd in werking gesteld vanaf 1 januari 2013. Daardoor worden sommige deadlines en indienformulieren aangepast.

Het Uitvoerend Agentschap DG EACEA zal een aantal wijzigingen aanbrengen in de regels die gericht zijn op vereenvoudiging van het financieel beheer van de subsidies. Om deze veranderingen al te kunnen toepassen op het begrotingsjaar 2013, zijn de volgende nieuwe indieningdata van subsidieaanvraagdossiers – oproep 2012 vastgelegd.

  • Luik 2 - Culturele organisaties werkzaam op Europees niveau:  nieuwe deadline: 10 oktober 2012 (12u 's middags- Belgische tijd)
  • Luik 1.1 - Meerjarige samenwerkingsprojecten en luik  1.2.1 - Samenwerkingsprojecten: nieuwe deadline: 7 november 2012 (12.00 u 's middags- Belgische tijd)
  • Luik 3.2 – Analyse en promotie van de impact van cultuur: nieuwe deadline: 7 november 2012
  • Luik 1.3.6 – Internationale culturele festivals:  5 december 2012 (12u 's middags - Belgische tijd)
De bijgewerkte aanvraagdocumenten voor Luik 1.1, Luik 1.2.1 en Luik 2 zijn reeds beschikbaar op de website van het Uitvoerend Agentschap

De veranderingen betreffen de begrotingsdocumenten en de instructies voor de aanvragers.
De nieuwe begrotingsformulieren van de betreffende acties (Luik 1.1, Luik 1.2.1, Luik 2) dienen gebruikt te worden. Indien u reeds gestart was met het invullen van het begrotingsformulier dient u alle elementen te kopiëren & plakken in de nieuwe versie. De oude formulieren worden niet geaccepteerd!
Let op: in het elektronisch aanvraagdocument (e-Form) staat de oorspronkelijke deadline van 03/10/2012  nog vermeld, maar de nieuwe deadline van 07/11/2012 -12u 's middags is van toepassing. Geen andere wijzigingen zijn aangebracht in de elektronische aanvraagdocumenten.

De Programmagids wordt momenteel nog bijgewerkt. Een rectificatie van de programmagids en de standaard subsidieovereenkomst zullen zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd op de EACEA -website.

Enkele van de belangrijkste veranderingen met betrekking tot de subsidietoekenning 2013 zijn:
  • Voor kleine subsidies (lager of gelijk aan €60.000) moet de aanvrager geen bewijs leveren van financiële draagkracht, uitgezonderd voor Luik 2 waar de jaarrekening en winst- en verliesrekening moeten worden ingediend teneinde de EU-subsidie te kunnen vaststellen.
  • Uitbesteding / onderaanneming: het totaalbedrag van de contracten mag niet meer dan 50% van de totale subsidiabele directe kosten (verandering ten opzichte van de vorige 50% van de aangevraagde subsidie)
  • BTW: is een in aanmerking komende kost indien de organisatie deze op geen andere manier kan recupereren.
Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met Cultuurcontactpunt Vlaanderen.

Verwante items in de databank

Organisaties:Cultuurcontactpunt Vlaanderen (overheid)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws