'Proloogvergadering' jazz & improv-programmatoren

Dit is een gearchiveerd bericht

14.08.2012

Als vervolg op het Jazz#Forum van 13 maart 2012 werd een voorstel gelanceerd om een overleg voor jazz&improv-programmatoren en –organisatoren te organiseren. De eerste meeting vindt plaats nu vrijdag om 12u in deSingel.


De geplande proloogvergadering op 17 augustus e.k. is een eerste stap van een actieplan. Iedereen is van harte welkom op deze informatieve bijeenkomst ter voorbereiding van een officiële vergadering in de loop van het najaar van 2012.

Tijdens deze proloog zal onder meer gedebatteerd worden over de noodzaak of hogervermelde stakeholders zich op de een of andere manier moeten structuren. De structuur zou in se congruent kunnen zijn met de recentelijk opgerichte belangenvereniging BOMM (muzikanten) voor jazz&improv-muziek. Een structurele samenwerking tussen beide kan dan een aanzet zijn voor de creatie op termijn van een Vlaams jazz&improv-netwerk dat op het debat kan wegen. Op een later tijdstip kan het netwerk aansluiting vinden bij de tegenhangers in Wallonië en Brussel: een Belgische of Vlaamse jazz -federatie”, een Jazz#Forum als koepel met subgroepen, enz.

Ter inleiding krijgen we een presentatie door de Britse onderzoekster Fiona Goh die recent het Europe Jazz Netwerk in cijfers zette. "Strength in numbers. A study of Europe Jazz Network" biedt een breed informatie over de kwantitatieve en kwalitatieve effecten van de activiteiten van haar leden, zowel in hun eigen land als internationaal.


Praktische info:

Plaats: Kleine zaal deSingel
Datum: vrijdag 17 augustus 2012
Tijd: 12 tot 15 uur (maximaal)
Samenkomst: Grand Café deSingel
Gelieve uw komst te bevestigen bij Hugo De Craen & Jens Tytgat

Verwante items in de databank

Nieuws:Verslagen Jazz#Forum 2012 (12.06.2012)
Verslag Jazz#Forum 2010 (25.10.2010)

Terug Meer nieuws