Remixwedstrijd Toots Thielemans

Dit is een gearchiveerd bericht

18.06.2012

Toots Thielemans vierde onlangs zijn 90ste verjaardag en ook zijn grootste hit Bluesette is inmiddels een halve eeuw oud. Red Bull Elektropedia bouwt met een remix-, video- & artwork-wedstrijd een feestje ter ere van Toots' pensioennummer.
Red Bull Elektropedia doopte de wedstrijd Toots needs another version! De prijzen? Een driedaagse trip naar New York, een budget (€2000) om een videoclip te maken voor de winnende remix en een budget (€500) om de hoes te ontwerpen voor de exclusieve vinyluitgave (200 genummerde exemplaren), waar ook de originele versie van Bluesette op zal staan.

Wedstrijd
Zin om eind september een driedaagse trip voor 2 personen naar New York te winnen en het Toots Thielemans: Celebrating 90 Years-concert in het Lincoln Center bij te wonen? Download dan de live versie of de recent opgenomen solo performance van Bluesette en maak een straffe remix die de jury omver zal blazen. Alles kan, alles mag – en ja, het is ook toegelaten fijnbesnaarde jazzliefhebbers tegen de haren in te strijken. Deadline: 14 juli!

De jury bestaat uit Moonlight Matters (producer), Alex Deforce (On-Point), Nathalie Teirlinck (filmmaker), Pieter De Kegel (Not Another Graphic Designer), Ben Van Alboom (A&Gallery) en Piet Lambrechts (The Academy by Borgerhoff&Lamberigts/Toots90).

Remix
  1. Ga naar www.redbullelektropedia.be/toots90
  2. Luister naar het origineel
  3. Download de geluidsfragmenten
  4. drop je remix en vul je gegevens in
Platenhoes
De winnende remix zal uitgebracht worden op vinyl – er zullen exact tweehonderd 12''-platen geperst worden met op de ene kant de remix en op de andere kant de originele versie.  Op 27 juli maken we de winnende remix bekend en zullen grafische ontwerpers en fotografen uitgenodigd worden om hun ideeën voor de platenhoes in te sturen. De winnende ontwerper of fotograaf ontvangt €500.
De volledige details worden op 27 juli meegedeeld.

Videoclip
Vanaf 27 juli kunnen jonge filmmakers hun storyboard of script voor een videoclip van de remix insturen. De winnaar ontvangt €2000 (en ongeveer vijf weken de tijd) om de clip op te nemen en te monteren.
De volledige details worden op 27 juli meegedeeld.

Prijzen
  • Op 28 en 29 september is Toots Thielemans in New York te gast in het Lincoln Center voor Toots Thielemans: Celebrating 90 Years – een concert ter ere van de Belgische jazzmuzikant in aanwezigheid van de muzikale groten der aarde. De winnaar van de remix-competitie ontvangt twee vliegtuigtickets naar New York, drie overnachtingen in een schitterend hotel, een duoticket voor een van de Toots-shows en tien exemplaren van de winnende remix op vinyl.
  • De winnaar van de platenhoes competitie ontvangt €500 en tien exemplaren van de winnende remix op vinyl. 
  • De winnaar van de videoclip competitie ontvangt €2000 om de clip op te nemen en te monteren, samen met  tien exemplaren van de winnende remix op vinyl.
Wedstrijdreglement
Deelnemers moeten op 1 september 2012 tussen 18 en 35 jaar oud zijn, en mogen slechts 1 remix insturen. Alle details over de wedstrijd en de te downloaden geluidsfragmenten vind je op www.redbullelektropedia.be/toots90 

'Toots needs another version!' is een samenwerking tussen Red Bull Elektropedia, A&Gallery en The Academy by Borgerhoff&Lamberigts

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Toots Thielemans (groep / artiest, muzikant)
Organisaties:Red Bull Elektropedia Awards (prijzen & wedstrijden)

Terug Meer nieuws