Studiedag 'Toegankelijke cultuur'

Dit is een gearchiveerd bericht

09.05.2012

Afgelopen dinsdag werden op de studiedag 'Toegankelijke Cultuur' enkele initiatieven uit de welzijns- en culturele sector voorgesteld.

Mensen met een beperking hebben dezelfde passies, interesses en dromen als mensen zonder beperking. Ook op het vlak van cultuurbeleving. Alleen lijkt de link tussen cultuur en toegankelijkheid niet evident. 

Over dit uitgangspunt organiseerden afgelopen week het Departement CJSM, het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, Intro vzw, CultuurNet, DÄ“mos en Enter vzw een studiedag in NT Gent. Tijdens de studiedag kwamen culturele aanbieders, dienstverleners, artistiek talent en mensen met en zonder beperkingen bij elkaar en kwamen vragen, antwoorden en uitdagingen over alle facetten van toegankelijke cultuur aan bod.

De laatste jaren hebben vele culturele organisaties inspanningen geleverd en netwerken uitgebouwd om het culturele aanbod en de infrastructuur toegankelijk te maken.

Wie meer informatie wil over organisaties die ondersteuning kunnen bieden bij dergelijke trajecten kan daarvoor ten rade bij www.entervzw.be, www.intro-events.be of www.demos.be.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws