Belgium Booms @ SXSW 2012

Dit is een gearchiveerd bericht

14.03.2012

In Austin, Texas is deze week South By Southwest (SXSW) van start gegaan. Het festival is een jaarlijkse, vaste afspraak voor muziekprofessionals uit de hele wereld om nieuwe bands te ontdekken, contacten te leggen en deel te nemen aan de bijhorende conferentie. Tijdens SXSW ligt de focus op acts uit de independent muziekindustrie, met vier Belgische bands die pronken op de affiche van editie 2012.

Balthazar, Baloji, Milow en Netsky vertegenwoordigen ons land op SXSW 2012.

Milow kampeert al een poosje in de Verenigde Staten, waar hij met solo-concerten, media-optredens en veel geduld Amerikaanse harten probeert te veroveren zoals hij dat eerder deed in Europa. Om zijn Amerikaanse plannen waar te maken werkt Milow samen met het Red Light Management agency, dat ook Rufus Wainwright, Herbie Hancock en Rodrigo y Gabriela onder haar hoede heeft.
Baloji en platenfirma Crammed zetten tijdens SXSW in op Kinshasa succursale, het project waarin Baloji zijn Congolese roots verzoende met westerse hiphop, electronica en rock. Na zijn showcase-concert in Austin reist Baloji door naar BraziliĆ« voor 12-daagse tournee. Terug in Europa staan concerten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland op de agenda.
Voor Balthazar maakt het concert op SXSW deel uit van een Amerikaanse mini-tour, met 2 voorafgaande concerten in New York. Sinds de release van hun bekroonde debuut Applause heeft de groep vooral intensief getourd in Europa. Met steile ambities en hun langverwachte tweede album in aantocht (najaar 2012) lijkt SXSW de ideale gelegenheid voor een eerste kennismaking met het Amerikaanse publiek.
Ook Drum & Bass producer en DJ Netsky heeft een nieuw album in de steigers staan. Zijn debuutalbum uit 2010 op het Britse Hospital Records leverde hem een Drum&Bass Arena Award op als 'Best Newcomer Producer', en met remix-opdrachten achter de rug voor Pendulum, Leftfield, Swedish House Mafia en Jessie J zal Netsky op SXSW demonstreren dat het Verenigd Koninkrijk niet langer het monopolie heeft op spannende D&B.

Meer info: www.sxsw.com en www.belgiumbooms.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Milow (artiest / groep)
Balthazar (groep / artiest)
Baloji (groep / artiest)

Terug Meer nieuws