IC Music: Nieuw Europees netwerk voor actuele muziek

Dit is een gearchiveerd bericht

27.01.2012

IC Music (International Cooperation Through Music) is een nieuwe samenwerking tussen 8 verschillende organisaties (voornamelijk concertclubs) in Frankrijk, België en Engeland. Het project is een vervolgtraject op het eerdere 4x4 project.

Dankzij de positieve en succesvolle ervaringen uit het 4x4 project beslisten de 4 partners om hun internationaal avontuur voort te zetten én zelfs uit te breiden tot Engeland. Die 4 partners zijn nog steeds: Le Grand Mix (Tourcoing, fr), Les 4 Ecluses (Duinkerke, fr), De Kreun (Kortrijk, be) en Muziekclub 4AD (Diksmuide, be). Aan dat lijstje worden dus nog 2 Franse concertclubs toegevoegd, namelijk La Lune Des Pirates (Amiens) en La Cave Aux Poètes (Roubaix). Langs Engelse zijde zijn dat Phoenix (Exeter) en Superact! (Taunton).

Het IC Music-project heeft als hoofddoel een duurzame en permanente samenwerking tot stand te brengen tussen professionals van live-muziek uit Engeland, België en Frankrijk.

Hiertoe stellen de partners zich drie specifieke doelstellingen:

  1. Het zoeken en aanreiken van podiumkansen voor Belgische bands in Frankrijk en Engeland, en natuurlijk vice versa; wij ontvangen op onze beurt beloftevolle Franse en Engelse acts. We willen ruimte creëren voor veelbelovende bands en muzikanten, met internationale ambitie, om gemakkelijker te kunnen touren in het 2-zeeëngebied. Ieder jaar selecteren Muziekclub 4AD en De Kreun 4 bands waarvan het internationaal potentieel overduidelijk is. Voor 2012 zijn dat SX, Amatorski, Drums are for parades en Little Trouble Kids.
  2. Het opzetten van initiatieven naar specifieke doelgroepen, die anders nooit de kans krijgen om kennis te maken met onze werkingen. Hiervoor worden culturele acties georganiseerd in gevangenissen, scholen, tehuizen voor mensen met een beperking, ziekenhuizen, enz.
  3. Het organiseren van professionele ontmoetingen waarbij de geselecteerde bands gepromoot worden tijdens showcases maar waar ook ruimte is voor conferenties, ontmoetingen tussen muziekprofessionals en dergelijke meer. IC Music zal zich inhoudelijk ook aansluiten bij reeds bestaande initiatieven als TERMM, Music South West, The Great Escape, enz.
IC Music wordt voor 50% van haar uitgaven gesteund door de EFRO-fondsen en heeft zichzelf 3 jaar gegeven om haar doelstellingen te bereiken (2011-2014).

Meer informatie:
www.icmusic.eu
www.interreg4a-2mers.eu/nl

Verwante items in de databank

Organisaties:De Kreun (muziekeducatieve organisatie, club / kleine concertzaal)
4AD (club / kleine concertzaal)

Trefwoorden: , ,

Terug Meer nieuws