Belgen vallen in de prijzen tijdens Eurosonic

Dit is een gearchiveerd bericht

12.01.2012

Tijdens de openingsavond van het Eurosonic/Noorderslag festival in Groningen vielen onze landgenoten alweer in de prijzen. Selah Sue won dankzij haar succesvolle debuutplaat twee EBBA awards en ook bij de European Festival Awards maakten de Belgen hun reputatie waar.

European Border Breaking Award awards
Selah Sue was al zeker van één EBBA (die per land de artiest met het internationaal meest succesvolle debuut bekroont), gisteren kreeg ze ook de EBBA-publieksprijs overhandigd, die één favoriet kiest uit de verschillende Europese EBBA-winnaars.
De andere laureaten dit jaar waren Anna Calvi (Verenigd Koninkrijk), Swedish House Mafia (Zweden), Boy (Duitsland), Agnes Obel (Denemarken), Ben l'Oncle Soul (Frankrijk), Elektro Guzzi (Oostenrijk), Afrojack (Nederland), Alexandra Stan (Roemenië) en James Vincent McMorrow (Ierland).

Het is pas de derde keer dat een publieks-EBBA wordt uitgereikt. In 2010 was onze landgenoot Milow de eerste winnaar van deze prestigieuze prijs.
European Festival Awards
Tijdens Eurosonic worden behalve de EBBA's ook de European Festival Awards uitgereikt. Ook daarin vielen de Belgen in de prijzen: Rock Werchter kreeg de prijs voor Best European Festival Line-Up, I Love Techno werd bekroond tot Best Indoor Festival en Extrema Outdoor uit Houthalen-Helchteren won in de categorie Best New European Festival.
Ook tijdens het Eurosonic showcasefestival zelf krijgen de Belgen heel wat kansen om zich in de kijker te spelen. Meer info over het programma van onze landgenoten in Groningen vind je op www.belgiumbooms.be.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Selah Sue (muzikant, groep / artiest)
Organisaties:Rock Werchter (festival)
I Love Techno (festival)
Releases:Selah Sue

Terug Meer nieuws