Steunfonds voor slachtoffers Pukkelpopstorm

Dit is een gearchiveerd bericht

21.09.2011

De organisatoren van Pukkelpop hebben een steunfonds opgericht om de meest dringende financiële noden van de slachtoffers van het noodweer op Pukkelpop 2011 te helpen dragen.

Op donderdag 18 augustus werd Pukkelpop getroffen door een drama dat niemand had zien aankomen. Toen de alles verwoestende storm was gaan liggen, bleek de balans ondraaglijk zwaar: vijf doden en tientallen zwaargewonden. Wat een zomerse festivaldag moest worden, werd de donkerste dag uit de lange geschiedenis van Pukkelpop.

De organisatie zit erg in met het lot van de slachtoffers en hun families.

In samenwerking met Pukkelpop werd een autonome stichting opgericht met de bedoeling de meest dringende nanciële noden van de getroenen te helpen dragen.

Het Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm zamelt giften in van mensen, bedrijven en instellingen die het lot van de gewonde Pukkelpop-bezoekers ter harte nemen. Opdat zij ook na het drama niet vergeten worden, en de draad van hun (veelal jonge) leven weer kunnen oppikken.

Het Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm zal het ingezamelde bedrag deskundig verdelen onder de slachtoffers. Er is een boekhoudkundige controle door financieel adviesbedrijf Ernst&Young. Alle betrokken partijen werken onbezoldigd mee.

Storten kan op rekeningnummer 001-6666666-29, onder vermelding van 'Steunfonds slachtoffers Pukkelpop storm'.

Meer info via www.pukkelpop.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Pukkelpop (festival)

Terug Meer nieuws