Wereldpremière 'Cesena' met Graindelavoix op het Festival te Avignon

Dit is een gearchiveerd bericht

12.07.2011

Anne Teresa De Keersmaker werkt voor haar nieuwste voorstelling Cesena samen met Graindelavoix en Björn Schmelzer. De wereldpremière vindt op 16 juli plaats tijdens het Festival te Avignon.

De voorstelling vindt 16 juli plaats om halfvijf s'morgens op de Cour d'honneur van het Palais des Pâpes te Avignon.
Voor Cesena werken Anne Teresa De Keersmaeker en Rosas samen met Björn Schmelzer en diens ensemble Graindelavoix. Deze nieuwe voorstelling is haast de pendant te noemen van voorganger En Atendant. Waar de schemering toen haast onmerkbaar overliep in de nacht, luidt dit stuk het begin van de dag in. 19 dansers en zangers staan samen op de vloer, en tasten de grenzen van hun kunnen af. Dansers zingen en zangers dansen, opnieuw in dialoog met de 14e eeuwse weerbarstige partituren van de Ars Subtilior. Ann Veronica Janssens staat voor de derde keer in voor de creatie van een scenografie van kleur en licht, een sculptuur van de verglijdende tijd, van de voortdurende transformatie van wat ons omringt, en van wat enkel doorheen de tijd zichtbaar wordt. Het begin van de nieuwe dag, of een nieuwe kijk op een ver verleden.

De voorstelling is een coproductie van Rosas, La Monnaie/De Munt (Brussel), Festival d’Avignon, Théâtre de la Ville (Parijs), Grand Théâtre de Luxembourg, Festival Oude Muziek Utrecht, Guimarães 2012, Steirischer Herbst (Graz), deSingel (Antwerpen), Concertgebouw Brugge en zal dus ook in de laatste 2 huizen te zien te zijn.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Graindelavoix (ensemble (vocaal-instrumentaal))
Björn Schmelzer (dirigent)

Terug Meer nieuws