AB en PHL-Music slaan handen in elkaar

Dit is een gearchiveerd bericht

10.06.2011

PHL Music (Provinciale Hogeschool Limburg, afdeling pop- en rockopleiding) en de Brusselse rocktempel Ancienne Belgique gaan samen een vierjarige structurele samenwerking aan.

De Ancienne Belgique is al een tijdje meer dan een 'gewone' rocktempel en verenigt concertzaal, opnamestudio en ontmoetingsplaats voor een breed publiek met zorg voor het milieu en bezieling van nieuw talent. Om hun rol als open en creatief muziekhuis te versterken slaat de AB de handen in elkaar met PHL-Music en sluiten beide organisaties een vierjarige structurele samenwerking af.

Het innovatieve, creatieve en educatieve karakter van een hogeschoolopleiding pop en rock vindt via deze samenwerking zijn professionele spiegelbeeld in AB, de plaats waar 'het' effectief gebeurt. De uitwisseling van expertise, kennis, competenties en vaardigheden zal voor beide partijen versterkend werken en maakt het voor de studenten van het Dpt. PHL-Music mogelijk om educatieve praktijkervaring op te doen binnen de gerenommeerde infrastructuren en knowhow van de Ancienne Belgique. De studenten kunnen onder begeleiding proeven van een geroutineerde organisatie en zo de theoretische schoolkennis in de praktijk omzetten. 

Door het realiseren van synergie tussen AB als belangrijke speler in de culturele sector en PHL-Music hopen beide organisaties het ondernemende en netwerkende karakter te versterken en stellen een voorbeeld van wat sectoroverschrijdende samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en de culturele sector kan betekenen in de praktijk.
Het is de start van een bijzondere kruisbestuiving tussen theorie en praktijk, tussen leren en uitvoeren en zal voor beide partners, AB en PHL-Music nieuwe inzichten opleveren.

Verwante items in de databank

Organisaties:PHL Music (muziekhogeschool / universitaire opleiding)
Ancienne Belgique (grote concertzaal, club / kleine concertzaal)

Terug Meer nieuws