Expertmeeting Digitaal Erfgoed

Dit is een gearchiveerd bericht

24.03.2011

Hoe maak je digitaal erfgoed bereikbaar voor een groot publiek? Hoe dragen crowd sourcing en mobiele apps bij aan publieksbereik? en Hoe ziet een bijbehorende effectieve mediastrategie eruit? De Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland organiseert op 27 april een expertmeeting rond digitaal erfgoed.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 april in de Antwerpse Openbare Bibliotheek Permeke, op een steenworp van het Centraal Station.

Sprekers uit alle hoeken van de lage landen zullen deze en nog veel meer actuele vragen beantwoorden. Na een inspirerende warming up door Jan Willem Sieburgh (voormalig zakelijk directeur Rijksmuseum te Amsterdam) volgen bijdragen van onder meer Sylvie Dhaene (Museum Huis van Alijn te Gent), Johan Oomen (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid), Harry van Vliet (Hogeschool Utrecht) en Nancy Tilkin (Gallo-Romeins Museum te Tongeren).

Alle sprekers zijn experts in hun specialisme binnen digitaal erfgoed en daardoor de aangewezen personen om u van bruikbare kennis en tips te voorzien. Het programma omvat zowel een plenair gedeelte als parallelle sessies. Met name de laatste geven u als deelnemer de gelegenheid uitgebreid stil te staan bij uw uitdagingen en vragen. 

Volledige programma vind je op de website van CVN.

Interesse?
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar commissie@cvn.be. Belangrijk is om bij uw inschrijving aan te geven aan welke parallelsessie (1, 2 of 3) u wenst deel te nemen.
Deelname kost 35 Euro (25 Euro voor studenten). Het aantal plaatsen is beperkt dus aarzel niet.

Verwante items in de databank

Organisaties:Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws