Volledig herwerkte uitgave van 'De muziekindustrie, een lexicon'

Dit is een gearchiveerd bericht

21.01.2011

Uitgeverij Acco brengt een volledig herwerkte versie van het naslagwerk De muziekindustrie, een lexicon. Auteurs zijn Gust De Meyer en Alex Trappeniers.

Achter onze lievelingsmuziek schuilt een complexe en vooral zakelijke wereld, die we omschrijven als de muziekindustrie. Het is niet altijd eenvoudig om zicht te krijgen op de functie van elk raderwieltje in de globale machinerie van de muziekindustrie, zeker niet nu de muziekindustrie schrikwekkend snel evolueert in cyberspace.

Dit is de derde volledige herwerkte versie van het Lexicon van de muziekindustrie. Vorige boeken verschenen in 2003 en 2007.

In dit boek wordt, om te beginnen, de muziekindustrie gekaderd in de culturele industrieën en een overzicht gegeven van de nieuwe businessmodellen. Het lexicon geeft inzicht in het vakjargon, met schema's, illustraties en enkele historische kanttekeningen. Het geïllustreerde woordenboek bevat niet alleen relevante trefwoorden, maar ook adressen en interessante websites voor verdere informatie. Verder zijn contacten opgenomen evenals de laatste versie van de auteurswet.

Meer info: www.acco.be/uitgeverij


Verwante items in de databank

Personen/groepen:Alex Trappeniers (docent)
Gust De Meyer (auteur, docent)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws