Transform live

Dit is een gearchiveerd bericht

10.11.2010

TransForm is een serie van tweedaagse professionele Frans-Belgische opleidingen met als doel om muziekmakers wegwijs te helpen in de immense administratieve en wettelijke mallemolen op het domein van muziek in Frankrijk en België.

De eerste sessie TransForm vond plaats in januari in de lokalen van l’ARA in Roubaix. Gezien het succes hiervan werd besloten om de sessie opnieuw te doen, maar deze keer in De Kreun, aan Vlaamse kant dus, en in samenwerking met een ander Interreg IV-project: 4 x 4.

De vorming Live of "de administratie rondom het live-gebeuren aan deze en andere kant van de grens" is bedoeld voor amateur-artiesten die zich aan het professionaliseren zijn, voor professionele artiesten en voor actoren binnen de muziekwereld in het algemeen. Verschillende professionele spreker delen hun kennis, know-how en ervaringen zodat de administratieve mist die heel wat artiesten en organisatoren tegenhoudt om de grens over te steken, langzaamaan optrekt.

Programma

13 december
Het statuut van de artiest: verschillen België-Frankrijk en de impact op grensoverschrijdende artistieke activiteiten, wetgeving, fiscaliteit, reglementering, statuut van zelfstandige,...
Sprekers : Fred Hochet (administratief verantwoordelijke Hempire Scene Logic en Greet Souvereyns (juriste bij het Kunstenloket).

14 december
- Administratieve aspecten binnen het live-gebeuren: arbeidsreglementering, een artiest tewerkstellen in België/Frankrijk, organisatie van concerten, wettelijk kader en verplichtingen, verschillende soorten contracten, formulier E101, contracten van producenten en organisatoren,...
Sprekers : Cédric Parfait (administratief verantwoordelijke Le Grand Mix), Ignace de Breucker (financieel directeur bij de Ancienne Belgique in Brussel)

- Intellectuele eigendom, auteursrechten, naburige rechten, hoe ontvang ik mijn auteursrechten binnen een grensoverschrijdende contecxt, sociale bureaus, creative commons licensing, publishing, fiscaliteit van auteurs en componisten,...
Sprekers : JF Bert (Transparency Publishing) - Jan Pauly (Poppunt)

Praktisch
Telkens van 10u00 tot 13u00 en van 14u00 tot 1700
Locatie : Muziekcentrum Track*, Conservatoriumplein Kortrijk - derde verdiep lokaal 3c15
Inschrijvingen : mailen naar mich@dekreun.be
Prijs : 15 euro voor de volledige 2 dagen.

Verwante items in de databank

Organisaties:Muziekcentrum Track* (muziekeducatieve organisatie, opnamestudio, club / kleine concertzaal)

Trefwoorden: , ,

Terug Meer nieuws