Winter school "zakelijk leider in de culturele sector"

Dit is een gearchiveerd bericht

19.10.2010

Kunstenloket organiseert van 13 tot 17 december voor de tweede keer een starterspakket voor aspirant zakelijk leiders in de culturele sector.

Opklimmen doe je door ervaring op te doen. Toch hebben sommige functies in culturele organisaties specifieke vereisten die je niet zomaar leert in praktijk, laat staan in handboeken vindt. Een zakelijk leider beschikt niet enkel over een uitgebreide kennis van bedrijfsbeleid, hij behoudt ook overzicht over de marketing en communicatie van zijn organisatie en beheert gebalanceerd personeel en financiën. Dat zijn allemaal particuliere skills die een geheel eigen invullling krijgen binnen de culturele sector.

Kunstenloket organiseert daarom voor de tweede keer een starterspakket voor aspirant zakelijk leiders in de culturele sector.Gedurende vijf dagen worden verschillende experts en praktijkdeskundigen aan het woord gelaten om via theoretisch onderbouwde, maar praktijkgerichte sessies in te gaan op de specifieke competenties van een zakelijke leider binnen een culturele organisatie.
Tijdens de slotreceptie maak je daarenboven kennis met een aantal belangrijke actoren in het kunstenlandschap waaronder kunstensteunpunten, werkgeversorganisaties, sociale fondsen, …
De Winter school richt zich tot 

  • personen met enige praktijkervaring binnen de kunstensector, die een leidinggevende functie ambiëren,
  • kunstenaars die zich willen om- of bijscholen met het oog op het beheer van hun eigen project of organisatie, en
  • personen met ervaring in een andere sector die zich wensen te specialiseren in zakelijke leiding van culturele organisaties of projecten.

Kandidaat-deelnemers worden geselecteerd op basis van hun profiel en motivatie.

Voor het volledige weekprogramma, praktische info en inschrijving, klik hier.

Verwante items in de databank

Organisaties:Kunstenloket (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden: , ,

Terug Meer nieuws