SABAM lanceert online depot voor aangifte van werken

Dit is een gearchiveerd bericht

04.10.2010

Auteursvennootschap SABAM lanceerde op 1 oktober onlinedepot.be, een nieuwe website waar auteurs en componisten hun creatieve werken automatisch en gratis kunnen registreren. Het depot kan worden gebruikt als bewijsmiddel in geval van plagiaat of exploitatie zonder zijn/haar goedkeuring.
Om werken op te laden hoef je geen lid te zijn van Sabam; het depot registreert enkel het werk met gegevens over auteur/componist en creatiedatum. In geval van een dispuut kan het depot als bewijsmateriaal dienen; De auteur deponeert het werk dus best vooraleer hij/zij dit doorstuurt naar een producent of een uitgever.

Behalve muziek staat het platform ook open voor scenario's, synopsissen, treatments, theaterteksten, letterkundige werken,... Zowel teksten, audiobestanden als foto's en filmpjes kunnen gedeponeerd worden.

Werken en creaties kunnen gratis gedeponeerd worden voor een periode van 5 jaar. Gebruikers dienen enkel te betalen indien ze deze periode willen verlengen of indien SABAM een bewijs van het gedeponeerde werk moet leveren.

Gebruikersvoorwaarden en meer info vind je op www.onlinedepot.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Sabam (beheersvennootschap)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws