Young Talent Today: debat over de plek van de jonge musicus op het concertpodium

Dit is een gearchiveerd bericht

23.08.2010

Op zondag 29 augustus organiseren Amuz en Musica in het kader van Laus Polyphoniae een debat met betrekking tot jonge musici in het circuit van de oude muziek.

Vele jonge musici zoeken een plaats op de internationale concertpodia. Er bestaan verschillende initiatieven om hen daarbij te steunen. Zo zijn er fringeconcerten waarbij jonge ensembles (gratis) een podium aangeboden krijgen en ook diverse soorten wedstrijden die groepen op weg helpen. Is het creƫren en uitbouwen van een professioneel netwerk cruciaal om een plaats te veroveren in het muzieklandschap? En zo ja, hoe doet men dat dan op de meest efficiƫnte manier? Genoeg stof voor een stevig debat tussen organisatoren, ervaren musici en jonge muzikanten, waaronder Jill Feldman (coach IYAP 2010), Delma Tomlin (Early Music Festival York), Nicolas Agten (Scherzi Musicali) en Sofie Vanden Eynde (Le Jardin Secret).


Wanneer? zondag 29 augustus 2010 om 15u
Waar? Amuz - Kammenstraat 81 - 2000 Antwerpen
Info: www.amuz.be

Verwante items in de databank

Nieuws:Musica Antiqua Revisited (13.08.2009)
Organisaties:AMUZ (muziekorganisaties, concertzaal / organisatie, oude muziek, hedendaagse muziek)
Musica Impulscentrum voor Muziek (muziekeducatieve organisatie, onafhankelijke organisator, muziekorganisaties, informatie, documentatie en promotie, hedendaagse muziek, oude muziek)
Documenten:Musica Antiqua Revisited (brochure)

Terug Meer nieuws