Vooruit presenteert Gents muziekfestival in China

Dit is een gearchiveerd bericht

12.08.2010

Het muziekfestival China Express, waar Vooruit mee uitpakte van 2 t/m 4 december 2009, krijgt een uitloper in de Chinese grootsteden Hanghzou, Shanghai en Beijing van 24 t/m 29 augustus 2010.

In het Belgisch paviljoen op de Expo 2010 Shanghai China krijgt de Provincie Oost-Vlaanderen vrij spel van 22 t/m 28 augustus. De Stad Gent, die met trots de UNESCO-titel 'Creative City for Music' verdedigt, wil in dat kader uitpakken met zijn bruisende muziekscene. De gedroomde aanleiding voor Vooruit om een vervolg te schrijven op het geslaagde muziekfestival China Express (2 t/m 4 december 2009, in het kader van Europalia China)!

Samen met de Stad Gent en de organisatie Etoiles Polaires vzw, die een sinoloog en kenner van de Chinese muziekwereld in de rangen heeft, zet Vooruit een boeiend concertprogramma op met Gentse artiesten in de juiste (hippe, actieve) muziekclubs van Shanghai. De artiesten zijn daarnaast welkom in de grootsteden Hanghzou en Beijing.

Zoals dat tijdens China Express in Vooruit gebeurde, zullen Gentse muzikanten het podium delen met boeiende Chinese muzikanten, en gaan pop en rock in de mix met hedendaagse muziek en jazz. Zin voor avontuur en cross-overs tussen genres zijn nu eenmaal kenmerkend voor hun 'Creative City for Music'.

Wie zit er deze keer op de China Express? Succesnummer Absynthe Minded en Mo & Grazz, die net Gemini uitbrachten. En de muzikanten die in Gent al samenwerkten: pianiste Heleen Van Haegenborgh en de Chinese Guzhengspeelster en componiste Wu Fei, elektronicamuzikante Esther Venrooy en de uitmuntende tafelharpvirtuoze Wu Na, jong drumtalent Lander Gyselinck en de exuberante saxofonist Li Tieqiao. Het is voor hen een grote uitdaging om hun projecten nu ook voor een Chinees publiek te kunnen voorstellen!

Meer informatie bij Wim Wabbes, tel 0497 52 88 04, wim@vooruit.be.

Verwante items in de databank

Organisaties:VIERNULVIER (kunstencentrum, muziekorganisaties)

Terug Meer nieuws