Stefan Prins wint de tweejaarlijkse Kranichstein Musikpreisträger 2010 voor compositie te Darmstadt

Dit is een gearchiveerd bericht

10.08.2010

De Kranichsteiner Musikpreis, ingesteld in 1952, is nauw verbonden met de Darmstädter Ferienkursen. Voor veel musici en componisten betekent het verwerven van deze gerenommeerde prijs een belangrijke stap in hun carrière.

De prijs bedraagt vandaag 6000 euro, te verdelen onder een solist/ensemble, voor de interpretatie van een hedendaags werk, en een componist voor een nieuwe compositie.
De prijzen kunnen aangevuld worden met stipendiumprijzen waardoor kan deelgenomen worden aan de Darmstädter Ferienkursen 2012.
De toegekende prijs voor compositie wordt door een jury op de kwaliteit en volgende criteria: originaliteit, samenhang, keuze van de middelen in relatie tot het artistieke resultaat, duidelijk uitdrukken van de inhoud en een intelligent gebruik van notatie en aanwennen van instrumenten.
De Prijswinnaars moeten de Ferienkürze 2010 gevolgd hebben.

Ook onder de 15 uitgereikte stipendiumprijswinnaars waren enkele Belgen: Tim Mariën (compositie), Pieter Matthynssens (cello Nadar),  Kobe Van Cauwenberghe (gitaar) en Matthias Francisco Koole (gitaar).

Voor verdere info:
http://www.internationales-musikinstitut.de Stefan PrinsVerwante items in de databank

Personen/groepen:Nadar (ensemble (instrumentaal))
Zwerm (ensemble (instrumentaal))

Terug Meer nieuws