SARC stelt jaarverslag 2009 voor

Dit is een gearchiveerd bericht

06.04.2010

De Strategische AdviesRaad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (SARC) heeft zijn jaarverslag 2009 beschikbaar gemaakt. De vier sectorraden en de Algemene Raad gaven in totaal 29 adviezen in 2009. Daarnaast ging er ook veel aandacht naar het Memorandum voor de Vlaamse Regering. Hoorzittingen, informatiesessies, rondetafelgesprekken, toelichting bij adviezen in het Vlaams Parlement en de deelname aan een evaluatief onderzoek naar de werking van de strategische adviesraden maakten eveneens deel uit van de activiteiten in 2009.

De sarc werd opgericht als strategische adviesraad bij het decreet van 30 november 2007 houdende de oprichting van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (b.s. 15 januari 2008). De oprichting kadert binnen het decreet tot regeling van strategische adviesraden, van 18 juli 2003 (b.s. 22 augustus 2003).

De sarc brengt uit eigen beweging of op verzoek advies uit over de hoofdlijnen van het beleid, over voorontwerpen of voorstellen van decreet en over ontwerpen van besluit van de Vlaamse Regering met betrekking tot Cultuur, Jeugd, Sport en Media. De sarc draagt bij tot de vorming van een beleidsvisie. Hij volgt en interpreteert de maatschappelijke ontwikkelingen op het vlak van Cultuur, Jeugd, Sport en Media en levert reflecties over beleidsnota’s en beleidsbrieven.

Download hier het jaarverslag 2009

Verwante items in de databank

Organisaties:Strategische AdviesRaad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (overheid)
Documenten:SARC Jaarverslag 2009 (jaarverslag)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws