Nieuwe studie becijfert jobverlies door internetpiraterij

Dit is een gearchiveerd bericht

22.03.2010

Tera Consultants heeft onlangs de resultaten gepubliceerd van een nieuwe studie die de waarde van de creatieve sector van de Europese Unie in kaart brengt.

Het rapport "Building a Digital Economy: The Importance of Saving Jobs in the EU's Creative Industries” stelt dat de sector door internetpiraterij 10 miljard euro aan verkoopsinkomsten en meer dan 185.000 jobs verloor. De creatieve sector, die in 2008 nog goed was voor minstens 14 miljoen jobs, riskeert tegen 2015 1,2 miljoen mensen te moeten ontslaan.

Het is de eerste studie die zowel de economische bijdrage van de creatieve sector in Europa (27 lidstaten) becijfert, alsook de economische verliezen door (voornamelijk internet) piraterij. Tera baseert zich hiervoor op studies en gegevens uit verschillende lidstaten en uit 5 EU landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje) in het bijzonder.

De Belgian Anti-piracy Federation (BAF) roept naar aanleiding van de studie Belgische politici op om dringend maatregelen te nemen tegen internetpiraterij.

Meer informatie over de studie vind je hier terug. Je kan deze studie ook op eenvoudige telefonische afspraak (02/504.90.90) consulteren in de bibliotheek van Muziekcentrum Vlaanderen.

Verwante items in de databank

Documenten:Building a Digital Economy: The Importance of Saving Jobs in the EU's Creative Industries (studie/rapport)

Trefwoorden: , ,

Terug Meer nieuws