Nieuw rapport: "platenmaatschappijen belangrijkste investeerders in carrière artiesten"

Dit is een gearchiveerd bericht

10.03.2010

Een nieuw rapport van IFPI, de internationale belangenvereniging van muziekproducenten en WIN, het wereldwijde forum voor de onafhankelijke muziekindustrie, stelt dat platenmaatschappijen de belangrijkste investeerders in de carrière van artiesten zijn. Ongeveer 30% van de inkomsten wordt jaarlijks besteed aan de ontwikkeling en de marketing van artiesten, ongeveer US $ 5 miljard wereldwijd.

In vergelijking met andere sectoren investeert de muzieksector proportioneel meer in onderzoek en ontwikkeling, gemiddeld 16% van deze inkomsten gaat naar de ontwikkeling van artiesten en hun repertoire (A&R), aldus de Belgian Entertainment Association (de Belgische tak van IFPI) in een persbericht:

Platenmaatschappijen investeren op verschillende manieren in talent: via voorschotten aan de artiesten zodat ze zich kunnen focussen op hun muziek, het financieren van de opnames, de productie van videoclips, tour support, marketing en promotie en het uitbetalen van royalty's. Platenfirma's helpen niet alleen artiesten maar dragen ook bij tot de ontwikkeling van de bredere muzieksector waarin wereldwijd 2 miljoen mensen werkzaam zijn. Deze sector wordt jaarlijks geschat op US $ 160 miljard.

De investeringen van platenmaatschappijen hebben een directe impact op online en fysieke muziekhandelaars, concertpromotors- en zalen, ISP’s, fabrikanten van audioapparaten, iedereen die opgenomen muziek gebruikt om nieuwe klanten aan te trekken of klanten te binden, van discotheken tot winkeliers en uiteraard ook op het nieuwe aanbod dat muziekliefhebbers jaarlijks kunnen ontdekken.

Je kan deze studie online of op eenvoudige telefonische afspraak (02/504.90.90) consulteren in de bibliotheek van Muziekcentrum Vlaanderen.

Meer info over de studie: www.ifpi.org

Verwante items in de databank

Organisaties:Belgian Entertainment Association (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws