Daan, Absynthe Minded en Lady Linn kapen de prijzen weg op de MIA's

Bekijk het fotoverslag!

Dit is een gearchiveerd bericht

08.01.2010

Daan, Absynthe Minded en Lady Linn zijn de grote slokoppen op de derde editie van de Music Industry Awards of MIA's, een organisatie van VRT en Muziekcentrum Vlaanderen. Daan en Absynthe Minded spannen de kroon met maar liefst vier awards. Daan won beste Soloartiest Man, Auteur/Componist, Videoclip en het beste Artwork. Absynthe Minded viel in de prijzen in de categorieën Groep, Rock/Alternative, Album en Hit van het jaar. Lady Linn kaapte ten slotte awards weg in de categorieën Soloartiest Vrouw en Pop.

» Ga rechtstreeks naar het fotoverslag

Terwijl Milow vorig jaar met vijf awards de grote winnaar was van de Music Industry Awards, hebben Daan, Absynthe Minded en Lady Linn & her Magnificent Sevendit jaar een groot deel van de koek onder elkaar verdeeld.

Daan mag niet minder dan vier awards mee naar huis nemen. Hij volgt Milow op als beste Soloartiest Man en doet daarmee beter dan Bart Peeters, Jasper Erkens en Milow zelf. Daarnaast is de excentrieke singer-songwriter ook de beste in de categorieën Auteur-componist, Videoclip (voor Exes) en Artwork (voor Manhay).

Ook de jongens van Absynthe Minded slepen op hun beurt vier MIA’s in de wacht. De groep rond zanger-gitarist Bert Ostyn stoot Clouseau na twee jaar van de troon als beste Groep en eindigt ook op de eerste plaats in de categorieën Rock/Alternative en Album. Als kers op de taart verkoos de kijker tijdens de live-uitzending 'Envoi' als beste song van het afgelopen jaar.

Lady Linn schiet voor het tweede jaar op rij de hoofdvogel af in de categorie Soloartiest Vrouw en bewijst daarmee dat ze nog steeds de strafste vrouwelijke artieste van het moment is. Samen met haar Magnificent Seven sleept ze bovendien de MIA Pop in de wacht.

Bart Peeters haalt het van Frank Vander linden, Yevgueni en Clouseau in de categorie Nederlandstalig en Milk Inc. schrijft voor de derde keer op rij de MIA voor de beste Dance/Elektronica op zijn naam. Free Souffriau is met voorsprong de beste artieste in de categorie Populair. The Black Box Revelation, vorig jaar nog goed voor de MIA voor beste Doorbraak, gaat nu naar huis met de award Liveact en laat hiermee verrassend Clouseau, Das Pop en Zap Mama achter zich.

Jef Neve verdient volgens de muzieksector de MIA voor de beste muzikant en de jongste winnaar, Jasper Erkens, gaat naar huis met de MIA voor beste Doorbraak.

Das Pop was genomineerd in vijf verschillende categorieën, maar kon geen van die nominaties verzilveren. Ook The Hickey Underworld (vier nominaties) en Clouseau (drie nominaties) grepen naast een Music Industry Award.

Award voor de Hit van het Jaar: Absynthe Minded

Wie de felbegeerde MIA voor de Hit van het Jaar mee naar huis mag nemen, werd tijdens de liveshow beslist. Op basis van verkoopcijfers en airplay werd een lijst van vijftig genomineerde songs samengesteld. Via de website van de MIA’s kon het publiek de afgelopen weken stemmen voor de vier beste songs uit de lijst. Dat leverde een shortlist op van vier:

  1. Envoi – Absynthe Minded
  2. Rex – Customs
  3. Exes – Daan
  4. I don’t wanna dance – Lady Linn & Her Magnificent Seven

Tijdens de uitreiking van de MIA’s voerden Absynthe Minded, Customs, Daan en Lady Linn & Her Magnificent Seven het nummer waarmee ze geselecteerd zijn live uit. De kijkers konden daarna via televoting stemmen op hun favoriete song. Aan het einde van de uitzending mocht niemand minder dan prins Laurent de award voor Hit van het Jaar uitreiken aan Absynthe Minded.

De uitreiking van de Music Industry Awards is een programma van VRT Entertainment voor Eén. De organisatie is in handen van VRT en Muziekcentrum Vlaanderen.
De genomineerden werden bepaald door een mediajury. Het Publiek koos de afgelopen weken de winnaars in 11 categorieën en de muzieksector had het laatste woord bij 5 awards: Album, Artwork, Muzikant, Auteur-componist en Doorbraak.

mias.een.be

Fotoverslag

(foto's: Isabel Pousset)

Op Klara kan je ook een filmpje van de uitreiking bekijken

Terug Meer nieuws