Nieuwe productsubsidie voor Limburgse popmuzikant

Dit is een gearchiveerd bericht

09.12.2009

Vanaf 2010 pakt de provincie Limburg uit met een vernieuwd subsidiereglement voor Limburgse popmuzikanten. Dit reglement vervangt een bestaand reglement waar sinds 2002 een 20-tal muzikanten succesvol beroep op deden. Voorbeelden hiervan zijn bands als Coem, Monza, Millionaire, Krakow, Mint, El Guapo Stuntteam.

Het reglement is sterk verruimd: nagenoeg alle kosten voor studio-opnames en cd-release komen in aanmerking. Ook videorealisatie, toursupport en bijscholing zoals masterclasses en stages worden opgenomen.In tegenstelling tot het bestaande reglement worden subsidiebedragen niet meer begrensd op 5 000 euro.

De productsubsidie is bedoeld voor semiprofessionele en professionele Limburgse muzikanten. Dit zijn popmuzikanten /popbands die zich reeds op meerdere vlakken onderscheidden in het popcircuit, door bijv. tourervaring, contract bij een platenfirma, laureaat van een gerenommeerd popconcours enz. De productsubsidie geeft muzikanten zo de kans om zich verder te ontwikkelen met oog op creatie,vernieuwing, experiment, promotie en training.

Praktisch verloop aanvraag en toekenning
Het volledige reglement is terug te vinden op www.popinlimburg.be. Aanvragen moeten via het standaardaanvraagformulier(downloaden van de site) worden ingediend. Dit kan tot en met 31 januari 2010, voor subsidies werkjaar 2010. In februari zal een beoordelingscommissie met afgevaardigden van de cultuurdienst provincie Limburg, leden van het provinciale popplatform en enkele deskundigen uit de popsector (zoals een programmator, journalist, muzikant, promotor, radiomedewerker) de aanvragen bespreken en al dan niet voor subsidiƫring adviseren. De concrete realisatie van de goedgekeurde popproducties moet gebeuren in een periode van 15 maanden na toewijzing van subsidie.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws