Verslag & videoreportage studiedag Muziek Digitaal online

Dit is een gearchiveerd bericht

26.11.2009

Op 28 oktober 2009 organiseerde Muziekcentrum Vlaanderen de studiedag Muziek Digitaal. In de Brusselse Beursschouwburg kwamen 150 deelnemers samen om te reflecteren over de invloed van digitale technologie op de (re)productie, distributie en consumptie van muziek. Je leest er alles over in het verslag!

De studiedag begon met een keynote speech van de Brit Andrew Dubber, auteur, docent en expert digitale muziekcultuur. Daarna volgden sessies rond inkomstenmodellen in het digitale tijdperk; online promotie, marketing en netwerking rond muziek; auteursrecht in een digitale samenleving; noden en verwachtingen van eindgebruikers; nieuwe vormen van ontsluiting van muziek via computergames en uitdagingen en opportuniteiten rond muziek & mobiel internet.

Per sessie werden telkens drie vooraanstaande sprekers uit Vlaanderen en Nederland uitgenodigd. De studiedag richtte zich op een publiek van professionals uit de Vlaamse en Nederlandse muzieksector (muzikanten, organisatoren, managers, promotoren...) alsook beleidswerkers van de Vlaamse overheid (cultuur, media, innovatie...).

Met deze studiedag wil Muziekcentrum Vlaanderen de vinger aan de pols houden, inspirerende praktijkvoorbeelden aanreiken, actuele tendensen in kaart brengen en het debat stimuleren rond deze thema’s.

Je kan het verslag hier alvast online inkijken of in pdf-vorm downloaden. Het verslag wordt ook in beperkte oplage gedrukt. Vul je contactgegevens in als je alvast wil intekenen om een gratis exemplaar per post te ontvangen!


Presentaties van sprekers en achtergrondinfo rond de studiedag vind je op www.muziekdigitaal.be. Moodio.TV maakte ook een filmpje van de studiedag:


Tot slot werd er ook geblogd over de studiedag:

Verwante items in de databank

Documenten:Studiedag Muziek Digitaal (studie/rapport)

Trefwoorden: , , , , ,

Terug Meer nieuws