'Kunst op prijs gesteld': Studiedag over prijszetting in de kunsten

Dit is een gearchiveerd bericht

24.11.2009

Wat is artistiek werk waard? Of is de waarde ervan niet in cijfers te vatten? Wat betekent het begrip waarde als het over de kunsten gaat? Het zijn vragen waarmee kunstenaars en organisatoren regelmatig worden geconfronteerd. Bovendien zijn er heel wat verschillen tussen de kunsttakken en is de berekening afhankelijk van de kostprijs, de financiële structuur, het kunstwerk, enz… Daarom organiseert het Kunstenloket een studiedag over de prijszetting van artistiek werk.

In de voormiddag zijn er twee lezingen, reflecties over prijszetting van een artistiek werk. Zowel een economische benadering als een meer filosofische visie komen aan bod.

Na de lunch wordt in vijf werkgroepen (podiumkunsten, letteren, beeldende kunst, muziek, audiovisuele kunst) dieper ingegaan en gedebatteerd over het bepalen van een prijs. Aan het einde van de studiedag wordt er plenair teruggekoppeld vanuit de verschillende werkgroepen.

De studiedag is toegankelijk voor iedereen die begaan is met de waarde van artistiek werk en geïnteresseerd is in een open en verhelderend debat.

WANNEER: Donderdag 10 december 2009 van 9.30u tot 18.30u
WAAR: KVS BOL, Lakensestraat 146, 1000 Brussel.

Info en inschrijvingen: www.kunstenloket.be

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Crisis maakt hot topic van prijszetting kunst' (11.12.2009)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws