European Border Breakers Award voor Milow

Dit is een gearchiveerd bericht

18.01.2010

Tijdens het Eurosonic showcasefestival mocht Milow een European Border Breakers Award in ontvangst nemen. Zijn titelloze album 'Milow' was internationaal in 2009 het best verkopende debuutalbum van een Belgische artiest.
'Milow' is strikt genomen niet de debuutplaat van Milow. De cd bundelt tracks van de eerste twee albums van Milow (The Bigger Picture en Coming of Age), maar het is wel de eerste cd die ook buiten de Benelux verkocht wordt. Met de singles "Ayo Technology" en "You Don't Know" kon Jonathan Vandenbroeck dit jaar ook in het buitenland potten breken, met heel wat uitverkochte concerten en tv-verschijningen tot gevolg. Vorige maand verscheen zelfs een eerste live-dvd met concertregistraties uit Belgiƫ, Nederland en Duitsland.

Opmerkelijk is dat Milow, ondanks het grote succes nog steeds volledig in eigen beheer werkt, en zijn plaat eigenhandig op de Europese markt uitbrengt via lokale licentiedeals.

Eerdere winnaars waren Born Crain (2008), Gabriel Rios (2007), Sarah Bettens (2006) en Lasgo (2004).

Daarnaast was Milow ook de winnaar van de eerste Public Choice Ebba Award. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de EBBA-ceremonie die in goede banen werd geleid door BBC-icoon Jools Holland. Milow kreeg meer stemmen dan andere succesvolle Europese bands (en EBBA-winnaars) zoals Peter Fox, Charlie Winston, Sliimy, Esme Denters of Buraka Som Sistema.

Meer info over EBBA

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Milow (artiest / groep)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws