Culturele tewerkstellingspool nieuwkomers en migranten

Dit is een gearchiveerd bericht

08.06.2009

Kopspel vzw startte een nieuw project op: kunstZ. Bedoeling is om de tewerkstelling voor mensen van allochtone origine binnen de cultuursector te bevorderen. kunstZ wil een 'tewerkstellingspool' uitbouwen van nieuwkomers en migranten die interesse hebben om in de cultuursector te werken.

Deze mensen worden begeleid om hun weg te vinden in de sector en kunnen binnen verschillende statuten zoals WEP+, sociale tewerkstelling, stage- en vrijwilligerscontract ervaring opdoen, zowel artistiek, technisch als administratief.  De medewerkers van de pool worden – waar mogelijk- ingeschakeld in de eigen projecten van Kopspel vzw en in de werking van de verschillende culturele partnerorganisaties. 

kunstZ verzekert de link met de gezelschappen: enerzijds worden hun vragen naar medewerkers  zoals decorbouwers, monteurs, artiesten, catering, stagehands, een administratief medewerker, … verzameld en wordt binnen de ‘pool’ gezocht naar geschikte personen voor de functie.  Anderzijds worden de gezelschappen ondersteund in het omgaan met diversiteit binnen hun organisatie.

Meer informatie: kunstZ, Freija Bosmans: info@kunstz.be

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws