Nederlandse Dag van de Cultuureducatie

Dit is een gearchiveerd bericht

15.05.2009

Op 15 juni vindt de Nederlandse versie van de Dag van de Cultuuredactie plaats, met als thema "speciaal onderwijs". Deze dag wordt georganiseerd door Cultuurnetwerk Nederland i.s.m. CANON Cultuurcel Vlaanderen. De dag is gericht op iedereen die betrokken is bij cultuureducatie voor het onderwijs, zowel in Nederland als in Vlaanderen: educatiemedewerkers, programma- en beleidsmakers en directies van culturele instellingen en leerkrachten, docenten, management en directies van scholen.

Het aanbieden van kunst en cultuur aan leerlingen in het speciaal onderwijs – ook wel kinderen met speciale behoeften genoemd – vergt kennis. Hoe steekt dit zeer gedifferentieerde onderwijs, voor kinderen met enkel- en meervoudige handicaps, fysieke en/of mentale beperkingen, in elkaar? Waarmee moet je rekening houden als je voor of met deze kinderen een cultureel programma ontwikkelt? Wat is het huidige aanbod en wat zijn de ervaringen van culturele instellingen met het ontwikkelen van programma’s voor het speciaal onderwijs?

De Dag van de Cultuureducatie gaat in op deze vragen en biedt een programma met een ruim aanbod aan lezingen, presentaties en voorstellingen. Deelnemers die een plan hebben voor leerlingen uit het speciaal onderwijs, maar daarover vragen of twijfels hebben, kunnen deze bespreken met een deskundige uit het werkveld tijdens het spreekuur in de lunchpauze.

Inschrijven kan nog tot 8 juni. Alle praktische info: www.cultuurnetwerk.nl

Verwante items in de databank

Organisaties:CANON Cultuurcel (overheid)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws