Jaarlijkse bijeenkomst European Music Council 2009

Dit is een gearchiveerd bericht

29.04.2009

Tijdens het laatste weekend van april organiseerde de European Music Council (EMC) haar jaarlijkse Annual Meeting in Athene. De bijeenkomst was tevens de afsluiting van ExTra! (Exchange Traditions), een Europees project rond de muzikale dimensie van immigratie & multiculturaliteit.
Gedurende drie jaar werd via workshops, muziekstages, conferenties en concerten gewerkt aan interculturele dialoog met steeds de bestaande muzikale tradities & traditionele muziek als uitgangspunt.  Bij deze gelegenheid werd in Athene ook het boek voorgesteld  ‘Music in Motion: Diversity and Dialogue in Europe’.

Vlaanderen werd vertegenwoordigd door Koenraad De Meulder, directeur van Koor en Stem (lid van de Muziekraad Vlaanderen) en  Stef Coninx, directeur Muziekcentrum Vlaanderen en tevens Board Member van de EMC. EMC is de Europese afdeling van de International Music Council (Unesco)

Meer informatie over de resultaten van dit project of over het boek en over de activiteiten van de European Music Council  op www.emc-imc.org

Verwante items in de databank

Organisaties:Koor & Stem (muziekorganisaties, uitgever)

Terug Meer nieuws